13/11/2020 13/11/2020 Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο π. Μπράνκο Βουάτσιτς, ο οποίος, μετά τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπουένος Άιρες και Νότιο-Κεντρικής Αμερικής του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Κύριλλο, που πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Ποντγκόριτσα το βράδυ Τετάρτης, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην ασφάλεια για την τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό...
13 Νοεμβρίου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2020 - 16:33

Ελεύθερος ο κληρικός στο Μαυροβούνιο μετά την απολογία

Διαδώστε:
Ελεύθερος ο κληρικός στο Μαυροβούνιο μετά την απολογία

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο π. Μπράνκο Βουάτσιτς, ο οποίος, μετά τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπουένος Άιρες και Νότιο-Κεντρικής Αμερικής του Πατριαρχείου Σερβίας, κ. Κύριλλο, που πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Ποντγκόριτσα το βράδυ Τετάρτης, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην ασφάλεια για την τέλεση Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Επίσκοπο κ. Κύριλλος και τον π. Μπράνκο είχε προσαχθεί και ο πρωτοπρεσβύτερος Ντάλιμπορ Μιλάκοβιτς.

“Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα και τώρα περιμένουμε περαιτέρω διαδικασίες” δήλωσε ο π. Μπράνκο κατά την έξοδο του από το αστυνομικό μέγαρο προσθέτοντας πως οι διώξεις στο πρόσωπο της Εκκλησίας με πρόσχημα τα μέτρα για την πανδημία συνεχίζονται από την πλευρά της αστυνομίας πράγμα το οποίο τον δυσαρεστεί.

“Έχουμε ακούσει πρόσφατα δηλώσεις από τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους ότι η Εκκλησία είναι η βασική αιτία για την εξάπλωση της πανδημίας. Το γεγονός της προσαγωγής μου το βλέπουμε ως συνέχεια των διώξεων της Εκκλησίας από την τρέχουσα κρατική κυβέρνηση και ελπίζουμε ότι οι διώξεις θα σταματήσουν σύντομα για την Εκκλησία και τους Ορθόδοξους πιστούς”, συμπλήρωσε.

Ο π. Μπράνκο Βουάτσιτς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιερέας ανακρίνεται στο Μαυροβούνιο για την τέλεση Θ. Λειτουργίας

Συνεχίζουν τις διώξεις Επισκόπων στο Μαυροβούνιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων