10/06/2020 10/06/2020 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη Τίβατ του Μαυροβουνίου κοντά στο νησί των Λουλουδιών όπου βρίσκεται το μοναστήρι των Αρχαγγέλων και το βαπτιστήριο της Ιεράς Μονής. Οι πιστοί φοβούνται ότι ο σκοπός της αστυνομίας είναι η κατεδάφιση του βαπτιστηρίου και συγκεντρώθηκαν με τα πόδια αφού η αστυνομία μπλόκαρε όλες τις εισόδους προς το νησί και...
10 Ιουνίου, 2020 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2020 - 20:52

Θέλουν να κατεδαφίσουν ιστορικό βαπτιστήριο στο Τίβατ

Διαδώστε:
Θέλουν να κατεδαφίσουν ιστορικό βαπτιστήριο στο Τίβατ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη Τίβατ του Μαυροβουνίου κοντά στο νησί των Λουλουδιών όπου βρίσκεται το μοναστήρι των Αρχαγγέλων και το βαπτιστήριο της Ιεράς Μονής. Οι πιστοί φοβούνται ότι ο σκοπός της αστυνομίας είναι η κατεδάφιση του βαπτιστηρίου και συγκεντρώθηκαν με τα πόδια αφού η αστυνομία μπλόκαρε όλες τις εισόδους προς το νησί και ελέγχει την είσοδο στην πόλη.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα ότι στοχοποιείται η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο το τελευταίο διάστημα. Βέβαια, όπως είχατε διαβάσει στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, οι αντιδράσεις γύρω από το βαπτιστήριο υπάρχουν από την περσινή χρονιά όταν οι αρχές του Μαυροβουνίου ανέφεραν στις 2 Απριλίου 2019 ότι το νεοκτισμένο βαπτιστήριο της Μητρόπολης στην ακτή του Τιβάτ, κοντά στο μεσαιωνικό Μοναστήρι του Ιερού Αρχάγγελου Μιχαήλ, πρόκειται να καταστραφεί, καθώς «χτίστηκε χωρίς άδεια σε μια περιοχή που δεν ανήκει στην Εκκλησία».

Διαβάστε εδώ τον διωγμό της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο.

Σημειώνεται ότι οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα (HRA και IA) κάλεσαν την Διοίκηση της Αστυνομίας του Μαυροβουνίου να σταματήσει να ενεργεί κάνοντας διακρίσεις. Σήμερα λόγω της κατεδάφισης κτιρίου στη μονή του Αγίου Βασιλείου έχουμε έντονες αντιδράσεις και στο Κοινοβούλιο της χώρας με την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα πολιτικά κόμματα να αναφέρουν πως γίνονται διακρίσεις στις ενέργειες της αστυνομίας και στις κατεδαφίσεις των κτιρίων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε να διακοπεί η συνεδρίαση της Βουλής μέχρι να δοθούν οι εξηγήσεις ποιος δίνει εντολές για τέτοιες δράσεις της αστυνομίας που προκαλούν κατάσταση τρόμου και πολέμου στην χώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωί η αστυνομία όταν της ζητήθηκε να δείξε το ένταλμα δεν ήθελε να δείξει γραπτή εντολή για την παρουσία της και κατεδάφιση του κτιρίου της μονής κοντά στην πόλη Ούλτσινιε.

Η αντιπολίτευση αποχώρισε από την Βουλή λόγω των σημερινών γεγονότων, κατηγορώντας την Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο Τζουκάνοβιτς και τον διοικητή της αστυνομίας ότι προκαλούν κλίμα πολέμου και τρόμου, διχασμό και μίσος στον λαό.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων