07/10/2019 07/10/2019 Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 800 χρόνια της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος ετέλεσε θεία λειτουργία στην Ιστορική Μονή της Ζίτσης. “Εδώ πριν από οκτώ αιώνες άρχισε η ιστορία της Σερβικής Εκκλησίας και του Σερβικού λαού” τόνισε, προσθέτοντας ότι η ενότητα που επέδειξε τότε ο σερβικός λαός είναι το μυστικό της...
07 Οκτωβρίου, 2019 - 8:55

Η ενότητα, είναι το μυστικό επιβίωσης του σερβικού λαού

Διαδώστε:
Η ενότητα, είναι το μυστικό επιβίωσης του σερβικού λαού

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 800 χρόνια της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος ετέλεσε θεία λειτουργία στην Ιστορική Μονή της Ζίτσης.
“Εδώ πριν από οκτώ αιώνες άρχισε η ιστορία της Σερβικής Εκκλησίας και του Σερβικού λαού” τόνισε, προσθέτοντας ότι η ενότητα που επέδειξε τότε ο σερβικός λαός είναι το μυστικό της επιβίωσης του.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην αλήθεια και στον τρόπο του Θεού, γιατί δεν υπάρχει καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος από αυτό. Παρ΄όλα τα δεινά που υποφέρουμε και σήμερα, ο Θεός δεν εγκατέλειψε τον λαό Του ακριβώς λόγω της μεγάλης πίστης και ελπίδας που έχει ο λαός μας στον Κύριο”, επεσήμανε.

Ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρθηκε στα φαινόμενα διχασμού, στην κρίση της οικογένειας αλλά και στο γεγονός ότι ο καθένας βάζει πάνω από όλα το προσωπικό του συμφέρον: “Αν συνεχίσουμε έτσι δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων