29/04/2020 29/04/2020 Εδώ και μέρες, ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος γεμίζει το αυτοκίνητό του με τα πιο βασικά για την ζωή πράγματα και τρόφιμα  και τα διανέμει ο ίδιος προσωπικά  στους ηλικιωμένους και τους Σέρβους που δεν έχουν να στηριχτούν σε κανέναν αυτή τη στιγμή. Και λόγω της όλης κατάστασης  λειτουργεί  πιο συχνά από πριν....
29 Απριλίου, 2020 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2020 - 9:16

“Η πνευματική μας δύναμη ισχυρότερη από τον πειρασμό!”

Διαδώστε:
“Η πνευματική μας δύναμη ισχυρότερη από τον πειρασμό!”

Εδώ και μέρες, ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος γεμίζει το αυτοκίνητό του με τα πιο βασικά για την ζωή πράγματα και τρόφιμα  και τα διανέμει ο ίδιος προσωπικά  στους ηλικιωμένους και τους Σέρβους που δεν έχουν να στηριχτούν σε κανέναν αυτή τη στιγμή. Και λόγω της όλης κατάστασης  λειτουργεί  πιο συχνά από πριν.

Μέχρι στιγμής, έχουν διανεμηθεί τόνοι τροφίμων. Η Μητρόπολη επίσης δεν έχει ξεχάσει ακόμη και εκείνους που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στο Ζάγκρεμπ οργανώνοντας  διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις για αυτούς.

Με τον πρόσφατο σεισμό υπέστη μεγάλη ζημιά ο καθεδρικός ναός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ο οποίος είναι σήμερα εκτός λειτουργίας για την λατρεία.

Ο Μητροπολίτης Πορφύριος, με εμπειρογνώμονες που είναι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση, επισκέπτεται συχνά το ναό. Η ζημιά εξακολουθεί να εκτιμάται και παρόλο που δεν έγιναν οι θείες ακολουθίες για την  γιορτή του Πάσχα για πρώτη φορά σε αυτό το αρχαίο ναό, λέει ότι δεν υπάρχει λόγος απαισιοδοξίας.

Δεν βλέπουμε όλες αυτές τις δυσκολίες με την απαισιοδοξία, αλλά ως ένα έργο που πρέπει να γίνει – δήλωσε.

Όταν ήρθε ένας ισχυρός σεισμός εν μέσω της πανδημίας, ήταν σημαντικό να μην υπήρξαν θύματα και ότι μια δοκιμασία δεν έρχεται ποτέ χωρίς κάποιο λόγο, είπε ο μητροπολίτης

– Αλλά είναι βέβαιο ότι οι πειρασμοί δεν είναι ποτέ ισχυρότεροι από τις πνευματικές δυνάμεις που εμείς  οι άνθρωποι φέρνουμε μέσα μας, ειδικά εάν υπάρχει αλληλεγγύη και εάν λειτουργούμε ως κοινότητα – τόνισε ο μητροπολίτης Πορφύριος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων