26/03/2020 26/03/2020 Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Μαυροβουνίου RTCG, απέρριψε το αίτημα του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιου για απευθείας μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας μέχρι το Πάσχα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μέτρα σύμφωνα με τα οποία τελούνται οι ακολουθίες χωρίς πιστούς. Απαντώντας στο αίτημα του Μητροπολίτη, ο Γενικός Διευθυντής του...
26 Μαρτίου, 2020 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 15:26

Το Μαυροβούνιο αρνείται την κάλυψη των Λειτουργιών

Διαδώστε:
Το Μαυροβούνιο αρνείται την κάλυψη των Λειτουργιών

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Μαυροβουνίου RTCG, απέρριψε το αίτημα του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιου για απευθείας μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας μέχρι το Πάσχα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μέτρα σύμφωνα με τα οποία τελούνται οι ακολουθίες χωρίς πιστούς.

Απαντώντας στο αίτημα του Μητροπολίτη, ο Γενικός Διευθυντής του RTCG Božidar Sundic υπογράμμισε ότι Δημόσια Ραδιοτηλεόραση “δεν διαθέτει επί του παρόντος την ικανότητα παραγωγής επιπλέον περιεχομένου, πέρα ​​από το πρόγραμμα πληροφόρησης που ήδη έχει”.

Στην σχετική ανακοίνωση της Μητρ. Μαυροβουνίου αναφέρεται ότι η ορθόδοξη εκκλησία στη χώρα τηρεί τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, σεβόμενη τις συστάσεις των ειδικών, ασχέτως αν αυτά ελήφθησαν μονομερώς.

“Πιστεύουμε ότι η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Ακολουθιών θα τονώσει το ηθικό του λαού και, σε κάποιο βαθμό, θα αντικαταστήσει τη ανάγκη του για πνευματική τροφή. Διαφορετικά, δημιουργείται εύλογη υποψία ότι, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση για να συνεχίσει, με τις αποφάσεις της να ταπεινώνει την Εκκλησία και τους Ορθόδοξους πιστούς, κατηγορώντας τους μέχρι χθες για την ανατροπή του κράτους και σήμερα ως κύριο ένοχο για τη διάδοση του ιού. Η πανδημία στην πόλη Γιουχάν, της κυρίως αθεϊστικής Κίνας και στα βόρεια της Ιταλίας, που είναι στην πλειοψηφία τους καθολικοί, σίγουρα δεν διαδόθηκε από την θεία κοινωνία σε ορθόδοξους ναούς» τονίζεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων