02/10/2020 02/10/2020 Συνεδρίασε χθες το Επισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, μαζί με την νομική ομάδα εμπειρογνωμόνων της Εκκλησίας, προκειμένου να μελετήσει τα νέα δεδομένα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει το προσεχές διάστημα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε ιδιαίτερα...
02 Οκτωβρίου, 2020 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2020 - 9:51

Μαυροβούνιο: Αισιοδοξία της Εκκλησίας για απόσυρση του νόμου

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Αισιοδοξία της Εκκλησίας για απόσυρση του νόμου

Συνεδρίασε χθες το Επισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, μαζί με την νομική ομάδα εμπειρογνωμόνων της Εκκλησίας, προκειμένου να μελετήσει τα νέα δεδομένα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει το προσεχές διάστημα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα των επιβλαβών επιπτώσεων στη ζωή της Εκκλησίας, εξαιτίας του αντισυνταγματικού νόμου για την ελευθερία της θρησκείας. Ανέφεραν ότι τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκαν διάφορες πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για τη ρύθμιση αυτών των θεμάτων με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και θα κλείσει αυτό το νομικό ζήτημα μας το συντομότερο δυνατό

“Από αυτήν την άποψη, εκφράζονται προσδοκίες ότι οι συνιστώσες της νέας κυβέρνησης του Μαυροβουνίου θα εγκρίνουν ένα νομικό κείμενο που θα βασίζεται στον σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας, στην εκκλησιαστική πραγματικότητα, στο Σύνταγμα του Μαυροβουνίου, αλλά και στα ισχύοντα διεθνή πρότυπα” αναφέρει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων