11/01/2023 11/01/2023 Ο σερβικός λαός εξακολουθεί να έχει σήμερα ελπίδα ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που περνάει. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, μιλώντας στην ραδιοτηλεόραση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα. Αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια υπογράμμισε ότι η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται για όλους όσοι ζουν εκεί. Της Σβετλάνα...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 10:34

Μήνυμα ελπίδας από τον Πατριάρχη Πορφύριο για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μήνυμα ελπίδας από τον Πατριάρχη Πορφύριο για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σερβικός λαός εξακολουθεί να έχει σήμερα ελπίδα ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που περνάει. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, μιλώντας στην ραδιοτηλεόραση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα. Αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια υπογράμμισε ότι η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία προσεύχεται για όλους όσοι ζουν εκεί.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Αν και είναι ταραχώδεις καιροί, νιώθω απέραντη και απερίγραπτη ευτυχία που για πρώτη φορά μιλώ στην ραδιοτηλεόραση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα. Για μένα, δεν είναι μόνο χαρά, αλλά και αληθινή ευλογία όταν μπορώ να έχω οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας με όλους όσοι είναι από αυτές τις περιοχές. Εγώ ο ίδιος έχω καταγωγή από αυτές τις περιοχές, αισθάνομαι όλους τους Ορθόδοξους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ως λαός μου, ως πνευματικά μου παιδιά», είπε ο Μακαριώτατος ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά ως Πατριάρχης Σερβίας στην ραδιοτηλεόραση της Δημοκρατίας της Σέρπσκα.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Žana Vukosavljević, πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ζουν στη Δημοκρατία της Σέρπσκα, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας, στενοί και αγαπητοί του άνθρωποι.

Αναφερόμενος στους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας επεσήμανε ότι δεν ήταν εύκολο για τον σερβικό λαό να ζει στο Κοσσυφοπέδιο εδώ και πολύ καιρό, ειδικά πρόσφατα, αλλά το Πατριαρχείο στέκεται δίπλα στο λαό: «Για εμάς το Κόσοβο αποτελεί πρόσκληση στην αρετή, στην πληρότητα και την ομορφιά της ζωής, μια πρόσκληση για αναζήτηση και εύρεση του νοήματος της ύπαρξης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από το να είμαστε με τον λαό μας και, όταν μιλάμε για το Κοσσυφοπέδιο, προσευχόμαστε για όλους τους ανθρώπους που ζουν εκεί».

Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε ότι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια φιλοξενούν τα μεγαλύτερα σερβικά ιερά και μοναστήρια και ότι ο σερβικός λαός, όσο είναι έτσι, θα πρέπει αργά ή γρήγορα να είναι σίγουρος για την επικράτηση της ειρήνης.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστολές διαμαρτυρίας για την απαγόρευση εισόδου του Πατριάρχη Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο – Έκκληση για ειρήνη από ΗΠΑ και ΕΕ

Κοσσυφοπέδιο: Αντίδοτο στα τεταμένα Χριστούγεννα, ο Ειρηνοποιός Χριστός

Μήνυμα ενότητας και ειρήνης από τον Πατριάρχη Σερβίας στην Δημοκρατίας της Σέρπσκα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων