15/02/2022 15/02/2022 Τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού τέλεσε σήμερα (με το παλαιό ημερολόγιο) ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στη Βράνινα κοντά στη λίμνη Σκαντάρ (ή Σκόδρα). Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος...
15 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:47

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: «Μόνο με τον Χριστό αποκτά νόημα η ζωή»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Μαυροβουνίου: «Μόνο με τον Χριστό αποκτά νόημα η ζωή»

Τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού τέλεσε σήμερα (με το παλαιό ημερολόγιο) ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στη Βράνινα κοντά στη λίμνη Σκαντάρ (ή Σκόδρα).

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο Ζόραν Γιοβίτσεβιτς και έχρισε τον νεοβαπτισμένο Νικόλα Πάλιεβιτς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης  Ιωαννίκιος είπε ότι ο Συμεών ο Θεοδόχος τη στιγμή που συνάντησε το Θείο βρέφος γνώριζε ότι εκείνη τη στιγμή εκπληρώθηκε το νόημα της επίγειας ζωής του, εκείνο που για δεκαετίες ολόκληρες περίμενε.

«Δέχθηκε τον Χριστό όχι μόνο στην αγκαλιά του, αλλά και στην καρδιά του, και τότε ξεχύθηκε πάνω του η μεγάλη ευλογία του Θεού. Ο Άγιος Συμεών έπρεπε να ευλογήσει το νεογέννητο και το ευλόγησε, ενώ, ταυτόχρονα, έλαβε την ευλογία από το Θείο βρέφος, όπως είναι γραμμένο ότι το μεγαλύτερο ευλογεί το μικρότερο. Ο Χριστός είναι μεγαλύτερος από όλους», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου τόνισε ότι ένας Χριστιανός απλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη λατρεία.

«Αν δεν είναι σε θέση να πάει στο ναό, για να προσκυνήσει, μπορεί να υπηρετήσει τον Θεό με την προσευχή, τον στοχασμό και τη μετάνοιά του. Μπορεί, μάλιστα, να υπηρετεί τον Θεό παντού και πάντα. Έτσι, η ζωή του χριστιανού είναι μια διαρκής λατρεία. Και όταν είναι στο σπίτι, και όταν είναι στο δρόμο, και όταν είναι στη δουλειά, και σε κάθε συνάντηση με τον πλησίον, γιατί όλη η ζωή του είναι εμποτισμένη από το Άγιο Πνεύμα. Έτσι πρέπει να ζούμε για να φτάνουμε στο νόημα της ζωής», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Τόνισε ότι όλα τα έργα δεκαετιών από τον βίο του Αγίου Συμεών νοηματοδοτήθηκαν κατά τη συνάντηση με τον Χριστό ως βρέφος.

«Έτσι και εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι η ζωή μας είναι γεμάτη νόημα. Και πράγματι, αν ζούμε σύμφωνα με το ευαγγέλιο, κάθε μέρα της ζωής μας γεμίζει νοήματος  και ολόκληρη η ζωή μας αποκτά μεγάλο, βαθύ πνευματικό περιεχόμενο.

Και πρέπει να το δούμε αυτό, επειδή υπάρχει πολλή ανοησία και χυδαιότητα σε αυτό τον κόσμο. Και όλα γίνονται χωρίς νόημα. Ποιος νοηματοδοτεί τον κόσμο; Ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Αυτός είναι το νόημα. Και αν είμαστε μαζί Του, η ζωή μας αποκτά ένα πλήρες και πραγματικό νόημα», κατέληξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος.

Κείμενο: Radosav Rajo Vojinovic

Φωτογραφία: Željko Drašković

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων