22/08/2019 22/08/2019 Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ανακηρύχθηκε από την Αργεντινή ο σερβικός Ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Μπουένος Άιρες. Η σχετική ανακοίνωση του κοινοβουλίου της χώρας αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προς τιμήν της 800ης επετείου από την ίδρυση της αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο ναός στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι η έδρα της Μητρόπολης του...
22 Αυγούστου, 2019 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2019 - 9:09

Μνημείο πολιτισμού ο σερβικός ναός στο Μπουένος Άιρες

Διαδώστε:
Μνημείο πολιτισμού ο σερβικός ναός στο Μπουένος Άιρες

Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ανακηρύχθηκε από την Αργεντινή ο σερβικός Ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Μπουένος Άιρες. Η σχετική ανακοίνωση του κοινοβουλίου της χώρας αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προς τιμήν της 800ης επετείου από την ίδρυση της αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο ναός στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι η έδρα της Μητρόπολης του Μπουένος Άιρες και της Νότιας Κεντρικής Αμερικής, η οποία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 2011. Έχει 17 ενορίες στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τον Εκουαδόρ, το Περού και τη Χιλή.

Ο Ναός της Θεοτόκου στο Μπουένος Άιρες χτίστηκε από το 1986 έως το 1995 από τη Σερβική Διασπορά στην Αργεντινή, με κορυφαίο ευεργέτη τον Δρ Borivoje Abramovic.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων