09/12/2019 09/12/2019 Δύσκολες ώρες για την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου της Σερβίας ανακοίνωσε ότι διοργανώνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου μετά την Θεία Λειτουργία, εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πόλη Νίκσιτς για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων. “Οι...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 8:08

“Να αντισταθούμε στην ταπείνωση της Εκκλησίας μας”

Διαδώστε:
“Να αντισταθούμε στην ταπείνωση της Εκκλησίας μας”

Δύσκολες ώρες για την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου της Σερβίας ανακοίνωσε ότι διοργανώνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου μετά την Θεία Λειτουργία, εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πόλη Νίκσιτς για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων.

“Οι ισχυρισμοί του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ζόραν Παζίν ότι η Εκκλησία μας αρνήθηκε να συζητήσει τις προτάσεις, εξαπατούν τον κόσμο” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η εκκλησία έχει ήδη παραδώσει στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου τις αιτιολογημένες παρατηρήσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο (άνω των 90 σελίδων.
Τονίζεται δε, ότι στις προτάσεις περιλαμβάνονται κι άλλα σημαντικά ζητήματα θρησκευτικών δικαιωμάτων (εγγύηση ιδιοκτησίας και σεβασμός της νομικής συνέχειας των εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων) στο Μαυροβούνιο και ότι οι όροι και η διάρκεια του διαλόγου δεν μπορεί να καθορίζονται μονομερώς από την κυβέρνηση.

“Με τη θέσπιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου έδειξε ότι δεν σέβεται τη βούληση των πολιτών του Μαυροβουνίου, οι οποίοι εξέφρασαν μαζικότατα (περίπου 100 χιλιάδες ονόματα, επώνυμα και υπογραφές) τη διαφωνία τους”.

“Από τις προηγούμενες κινήσεις για την προετοιμασία αυτής της νομοθεσίας, είναι σαφές σε όλους ότι πρόκειται για μια προσπάθεια διώξεως, διακρίσεων και ταπείνωσης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Αυτός ήταν ένας νόμος εναντίον της Εκκλησίας κι αυτό έγινε σαφές μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Παζίν. Επισημάνθηκε μάλιστα ότι άλλες παραδοσιακές Εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες φέρονται να προστατεύονται από συνθήκες που έχουν συναφθεί με την κυβέρνηση. Ο νόμος – αν είναι νόμος – τότε θα πρέπει να ισχύει για όλους, όχι μόνο εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων