15/05/2021 15/05/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη Εκ νέου παράταση θα πάρει η τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στην Ιερά Μονή Πεκίου (Πετς) στο Κοσσυφοπέδιο, την πρωτόθρονη καθέδρα του Πατριαρχείου, όπως προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη. Αιτία για την απόφαση αυτή στάθηκε για ακόμη μια φορά η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο σχετικά με την εξέλιξη...
15 Μαΐου, 2021 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 13:48

Ο κορωνοϊός ακυρώνει την ενθρόνιση του Πατριάρχη στο Πετς

Διαδώστε:
Ο κορωνοϊός ακυρώνει την ενθρόνιση του Πατριάρχη στο Πετς

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Εκ νέου παράταση θα πάρει η τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στην Ιερά Μονή Πεκίου (Πετς) στο Κοσσυφοπέδιο, την πρωτόθρονη καθέδρα του Πατριαρχείου, όπως προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη. Αιτία για την απόφαση αυτή στάθηκε για ακόμη μια φορά η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ημερομηνία θα ανακοινωθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Πεκίου, Μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχης των Σέρβων στις 18 Φεβρουαρίου 2021 και ενθρονίστηκε αρχικά στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι στις 19 Φεβρουαρίου. 

Επίσης, το Πατριαρχείο Σερβίας ανακοίνωσε πως στις 24 Μαϊου, ημέρα κατά την οποία με το παλαιό εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Σερβίας σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. Ο Μακαριώτατος πριν την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου θα προεξάρχη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί επί τη μνήμη των Αγίων Φωτιστών των Σλάβων.

Φωτογραφία αρχείου: Από την ενθρόνιση στο Βελιγράδι 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων