28/03/2022 28/03/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ναού του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Ντράγκαλι. Στην ποιμαντική του εγκύκλιο ο Σεβασμιώτατος είπε ότι υπάρχει ήδη μια όμορφη εκκλησία στο Ντράγκαλι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία ανεγέρθηκε και διακοσμήθηκε από τους προγόνους των σημερινών ντόπιων της περιοχής. «Από τότε μέχρι...
28 Μαρτίου, 2022 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 17:18

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου έθεσε τον θεμέλιο λίθο στην ανέγερση ναού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου έθεσε τον θεμέλιο λίθο στην ανέγερση ναού

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ναού του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Ντράγκαλι. Στην ποιμαντική του εγκύκλιο ο Σεβασμιώτατος είπε ότι υπάρχει ήδη μια όμορφη εκκλησία στο Ντράγκαλι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία ανεγέρθηκε και διακοσμήθηκε από τους προγόνους των σημερινών ντόπιων της περιοχής.

«Από τότε μέχρι πρόσφατα, αυτό το μέρος άδειασε σιγά σιγά. Σταδιακά ο Θεός επέτρεψε τη ζωή να ανθίσει ξανά εδώ και η πίστη να ανανεωθεί. Και στη μνήμη αυτών των θαυματουργών γεγονότων, χτίζουμε αυτόν τον νέο ναό αφιερωμένο στον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ. Ήταν σύγχρονος του Αγίου Πέτρου του Τσετίνιε, ακριβώς την εποχή που ο Άγιος Πέτρος του Τσετίνιε έλαμψε από αγιότητα και θαύματα», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Μιλώντας για τον Άγιο Σεραφείμ είπε ότι δίδασκε με τον τρόπο που ζούσε.

«Όταν ο άνθρωπος προσκολλάται σε αυτό που είναι πιο πολύτιμο, σε αυτό που είναι άφθαρτο και θεϊκό, τότε σίγουρα ακολουθεί τον αληθινό δρόμο του Θεού, γιατί αποκτά πνευματικό πλούτο που δεν φθείρεται, που δεν σαπίζει. Και αυτός είναι ο λίθος της πίστης στον οποίο στεκόμαστε», είπε.

Είπε ότι η εκκλησία μάς υποδεικνύει τι είναι στην πραγματικότητα η Εκκλησία του Θεού.

«Η αληθινή Εκκλησία του Θεού είναι ένας λαός συγκεντρωμένος εν Χριστώ, του οποίου ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι η κεφαλή και που διαποτίζεται από το Πνεύμα του Θεού, ένα συναίσθημα, μια σκέψη, μια χαρά και μια νέα ζωή», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

Фото: Жељко Драшковић

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων