01/01/2023 01/01/2023 Επιστολή προς τον Πάπα Φραγκίσκο απέστειλε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά για την εκδημία του πρώην Πάπα Βενέδικτου του 16ου. “Ο μακαριστός Πάπας Βενέδικτος XVI θα μείνει στη μνήμη της ιστορίας της Εκκλησίας του Χριστού ως αρχιποίμενα που μέτρησε...
01 Ιανουαρίου, 2023 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2023 - 8:42

Ο Σερβίας Πορφύριος για την εκδημία του πρώην Πάπα Βενέδικτου

Διαδώστε:
Ο Σερβίας Πορφύριος για την εκδημία του πρώην Πάπα Βενέδικτου

Επιστολή προς τον Πάπα Φραγκίσκο απέστειλε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά για την εκδημία του πρώην Πάπα Βενέδικτου του 16ου.

“Ο μακαριστός Πάπας Βενέδικτος XVI θα μείνει στη μνήμη της ιστορίας της Εκκλησίας του Χριστού ως αρχιποίμενα που μέτρησε τα πάντα με τον Χριστό, από όπου πηγάζει το άνοιγμα και η κατανόησή του για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο και ιδιαίτερα για την ορθόδοξη θεολογία και παράδοση. Στέλνουμε προσευχές στον Ιησού Χριστό, να αναπαυθεί η ψυχή του Πάπα Βενέδικτου με τους δικαίους, εκεί όπου δεν υπάρχει πόνος, θλίψη, στεναγμός, αλλά όπου η ζωή είναι αιώνια”,  αναφέρει η επιστολή του Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος έστειλε επίσης τα συλλυπητήριά του στον Αποστολικό Νούντσιο στη Σερβία, Αρχιεπίσκοπο Santo Gandjemi και στον Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη Βελιγραδίου, Lasdislav Nemet.

Διαβάστε επίσης: 

Πέθανε ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Γεωργίας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του πάπα Βενέδικτου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων