22/11/2020 22/11/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στην Εξόδιο Ακολουθία του Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, στην οποία είχε παραβρεθεί ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας μίλησε εκ μέρους του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και εξέφρασε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.  Ο Μητροπολίτης ανέφερε “Ο Θεός έδωσε στην Εκκλησία...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 15:49

“Ο Θεός έδωσε στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα έναν σοφό Πατριάρχη”

Διαδώστε:
“Ο Θεός έδωσε στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα έναν σοφό Πατριάρχη”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στην Εξόδιο Ακολουθία του Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, στην οποία είχε παραβρεθεί ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας μίλησε εκ μέρους του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και εξέφρασε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Ο Μητροπολίτης ανέφερε “Ο Θεός έδωσε στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα έναν σοφό Πατριάρχη. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος ήταν γεμάτος με αληθινή χριστιανική αγάπη για τους ανθρώπους και πάντα προσπαθούσε να είναι κοντά στο λαό του” και συνέχισε τονίζοντας “μοιράστηκε τα δεινά με όλους εκείνους των οποίων η ζωή διακόπηκε από την φοβερή επιδημία μέχρι την τελευταία ώρα της ζωής του. Ενώ στη συνέχεια είπε: “Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκανε πολλά για να διατηρήσει την ενότητα της Ορθοδοξίας και της Κανονικής τάξης στην Ορθόδοξη Εκκλησίας”. 

“Η ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών στο Ναό του Αγίου Σάββα στο Βρακάρ θα σημειωθεί στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της πατριαρχικής του υπηρεσίας”, δήλωσε ο Μητροπολίτης του Βόλοκολαμσκ καταλήγοντας την ομιλία του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων