13/08/2022 13/08/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Να συνέλθει από το πρωτοφανές περιστατικό για τα χρονικά της χώρας προσπαθεί η κοινή γνώμη στο Μαυροβούνιο καθώς χθες στην πόλη Τσέτνιε άνδρας άνοιξε πυρ κατά συμπολιτών του αφαιρώντας τη ζωή από 11 ανθρώπους, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, στέλνοντας στο νοσοκομείο άλλους έξι με βαριά τραύματα.  Ο 34χρονος δράστης, σκότωσε αρχικά δύο...
13 Αυγούστου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 14:53

Προσευχή στο Μαυροβούνιο για τους τραυματίες από την τραγωδία στο Τσέτνιε

Διαδώστε:
Προσευχή στο Μαυροβούνιο για τους τραυματίες από την τραγωδία στο Τσέτνιε

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Να συνέλθει από το πρωτοφανές περιστατικό για τα χρονικά της χώρας προσπαθεί η κοινή γνώμη στο Μαυροβούνιο καθώς χθες στην πόλη Τσέτνιε άνδρας άνοιξε πυρ κατά συμπολιτών του αφαιρώντας τη ζωή από 11 ανθρώπους, μεταξύ αυτών δύο παιδιά, στέλνοντας στο νοσοκομείο άλλους έξι με βαριά τραύματα. 

Ο 34χρονος δράστης, σκότωσε αρχικά δύο μικρά παιδιά και τη μητέρα της οικογένειας που νοίκιαζε το σπίτι του, καθώς σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως δεν είχε εισπράξει το ενοίκιο! Μετά τις δολοφονίες στο σπίτι του, ο ένοπλος μπήκε στους γείτονες και σκότωσε τρεις ανθρώπους ενώ κατόπιν βγήκε στο δρόμο και πυροβολούσε αδιακρίτως όποιον έβλεπε μπροστά του, πριν πέσει νεκρός από πυρά άλλου πολίτη.

Προσευχή για τους τραυματίες

Η προσευχή της Εκκλησίας για τα θύματα εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο να εκφράζει τα συλλυπητήριά του και τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ.κ. Ιωαννίκιο να χαρακτηρίζει την τραγωδία ως ασύλληπτή για τον ουρανό και τη γη.

“Είναι μία αδιανόητη τραγωδία για το Μαυροβούνιο. Ζητώ από τους πολίτες να έχουν στη σκέψη τους τις οικογένειες των θυμάτων. Προσευχόμαστε να επιβιώσουν όλοι οι τραυματίες και να τελειώσουν όλα καλά για αυτούς που είναι σε σοβαρή κατάσταση» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντριτάν Αμπάζοβιτς.

Αναβολή της επίσκεψης του Πατριάρχη Πορφυρίου

Η εξέλιξη αυτή έφερε την αναβολή της επίσκεψης του Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου στη χώρα καθώς αύριο ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στο Χέτσεκ Νόβι για να συμμετάσχει στις εορτατικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την 640η επέτειο από την ίδρυση της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας η επίσκεψη ορίστηκε για το διήμερο 29 με 30 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Η Εκκλησία της Σερβίας για την τραγωδία στο Τσέτνιε

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Μαυροβούνιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων