02/06/2021 02/06/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Την ευγνωμοσύνη του προς την υπουργό Πολιτισμού και Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Σερβίας, Μάγια Τζόκοβιτς, εξέφρασε με επιστολή του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του Πατριαρχείου να συμμετάσχει και η Εκκλησία της Σερβίας στο διάλογο που γίνεται σχετικά με το προωθούμε σχέδιο νόμου που αφορά την...
02 Ιουνίου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 11:48

ΣΕΡΒΙΑ: Η Πολιτιστική Κληρονομιά ενώνει εκκλησία και κράτος

Διαδώστε:
ΣΕΡΒΙΑ: Η Πολιτιστική Κληρονομιά ενώνει εκκλησία και κράτος

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Την ευγνωμοσύνη του προς την υπουργό Πολιτισμού και Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Σερβίας, Μάγια Τζόκοβιτς, εξέφρασε με επιστολή του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του Πατριαρχείου να συμμετάσχει και η Εκκλησία της Σερβίας στο διάλογο που γίνεται σχετικά με το προωθούμε σχέδιο νόμου που αφορά την διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σερβίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριώτατος είχε αποστείλει επιστολή την Δευτέρα 31 Μαϊου προς την κ. Τζόκοβιτς με την οποία εξέφραζε τη δυσαρέσκεια του για την απουσία της Εκκλησίας από τον διάλογο. Η κ. Τζόκοβιτς έσπευσε άμεσα με δηλώσεις που έκανε την ίδια ημέρα να τονίσει πως κάθε ενέργεια που θα γίνει θα είναι είναι εναρμονισμένη με την Εκκλησία καθώς κοινός στόχος είναι η διατήρηση και η μετάδοση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις νέες γενιές, καλώντας το Πατριαρχείο να αποστείλει τις προτάσεις του.

Με χθεσινή του επιστολή ο Πατριάρχης Πορφύριος έσπευσε να χαιρετίσει την ενέργεια αυτή της υπουργού η οποία όπως τόνισε δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης της Σερβικής Πολιτείας και το έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά ζητήματα. 

Επίσης, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς. Τέλος, ανέφερε πως θα ορίσει το συντομότερο δυνατό την επιτροπή που θα συμμετάσχει στον διάλογο για τον τελικό καταρτισμό του νομοσχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΕΡΒΙΑ: Έκκληση για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Κοινός στόχος Εκκλησίας-Πολιτείας η πολιτιστική κληρονομιά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων