21/11/2020 21/11/2020 Το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου από την Πατριαρχική Κατοικία ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία θα μεταφερθεί στον Ναό του Αγίου Σάββα, όπου αύριο θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο...
21 Νοεμβρίου, 2020 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2020 - 13:46

Στον Καθεδρικό Ναό το σκήνωμα του Πατριάρχου Σερβίας

Διαδώστε:
Στον Καθεδρικό Ναό το σκήνωμα του Πατριάρχου Σερβίας

Το σκήνωμα του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου από την Πατριαρχική Κατοικία ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία θα μεταφερθεί στον Ναό του Αγίου Σάββα, όπου αύριο θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου εκοιμήθη ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Προκαθήμενος που πάντα έλεγε ότι το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας αποζητώντας την ειρηνική συμβίωση Σέρβων και Αλβανών. Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, ο Πατριάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, έπεσε σε κώμα με αποτέλεσμα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή στη Σερβία νωρίς το πρωί, στις 8:07 ώρα Ελλάδος.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο με την μεταφορά του Πατριάρχου από την Πατριαρχική Κατοικία:

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων