27/09/2022 27/09/2022 Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πιστών στο κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου για συμμετοχή στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου σε ναούς της σερβικής πρωτεύουσας.  Εκτός από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα, στην αιμοδοσία του οποίου συμμετείχε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ενορίες, όπως...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 10:20

Βελιγράδι: Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Εκκλησίας για αιμοδοσία

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Εκκλησίας για αιμοδοσία

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πιστών στο κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου για συμμετοχή στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου σε ναούς της σερβικής πρωτεύουσας. 

Εκτός από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα, στην αιμοδοσία του οποίου συμμετείχε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ενορίες, όπως στον ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαντιμίρ, στον ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι και στην ενορία στο Zemun.

Στον ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαδίμηρου στον οικισμό Μεντάκοβιτς, πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν και πρόσφεραν αίμα. Όπως αναφέρει η ενορία η εθελοντική αιμοδοσία στον ναό έχει γίνει παράδοση και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα συνεχιστούν αυτές οι δράσεις.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Σερβίας, χθες, συνολικά 109 άτομα έδωσαν αίμα στα σημεία που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία σε ναούς της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου.

Υπενθυμίζεται ότι κοινό κάλεσμα για αιμοδοσία είχαν απευθύνει ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός, το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος Βελιγραδίου και η Σερβική Εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης:

Κοινό μέτωπο στο Βελιγράδι για τη στήριξη της αιμοδοσίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας στήριξε την κοινή προσπάθεια για αιμοδοσία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων