06/05/2024 06/05/2024 Ο Άγιος Γεώργιος είναι Μεγαλομάρτυρας, γιατί υπέστη πολλά βασανιστήρια και έκανε πολλά θαύματα. Έλαβε και την προσωνυμία Τροπαιοφόρος, γιατί κατατρόπωσε τους διώκτες του ειδωλολάτρες. Η καθιερωμένη ημερομηνία για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Μεγαλομάρτυρα είναι η 23η Απριλίου, εάν όμως η ημέρα αυτή είναι μέσα στη Σαρακοστή, τότε η γιορτή μεταφέρεται για...
06 Μαΐου, 2024 - 11:15

Αφιέρωμα στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Αφιέρωμα στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στην Pemptousia TV

Ο Άγιος Γεώργιος είναι Μεγαλομάρτυρας, γιατί υπέστη πολλά βασανιστήρια και έκανε πολλά θαύματα. Έλαβε και την προσωνυμία Τροπαιοφόρος, γιατί κατατρόπωσε τους διώκτες του ειδωλολάτρες. Η καθιερωμένη ημερομηνία για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Μεγαλομάρτυρα είναι η 23η Απριλίου, εάν όμως η ημέρα αυτή είναι μέσα στη Σαρακοστή, τότε η γιορτή μεταφέρεται για την επόμενη του Πάσχα.

Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα σε Ιερούς Ναούς του Αγίου Γεωργίου.

Ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Οδοιπορικό στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Φανάρι, όπου συρρέουν αμέτρητοι προσκυνητές από την Ελλάδα και τις άλλες ορθόδοξες χώρες. Ο π. Γρηγόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μας ξεναγεί στον ιστορικό ναό που από το 1601 αποτελεί το λατρευτικό κέντρο της Μητρός Εκκλησίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς προσκυνητές, λόγω του προστάτη της και θαυματουργού Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Δύο από τους μοναχούς της Μονής μιλούν για την ιστορία της.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Η Εφέστιος Εικόνα του Αγίου Γεωργίου

Η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Γεωργίου φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην κωμόπολη Μαυρομματίου Θήβας. Ο καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Σιλουανός, μας παραθέτει μερικά από τα θαύματα που έχει επιτελέσει ο Άγιος στο μοναστήρι του.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Άγιος Γεώργιος Κυψέλης

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης θεμελιώθηκε το 1917 και εγκαινιάσθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1932 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο Παπαδόπουλο. Όπως μας περιγράφει ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος, η Εκκλησία  αγιογραφήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από σημαντικούς ζωγράφους, όπως οι Φώτης Κόντογλου και Δημήτρης Πελεκάσης.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Ο Άγιος Γεώργιος Εκάλης

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Εκάλης αποτελεί τον πρώτο Ιερό Ναό της Εκάλης και κατασκευάστηκε από τους πρώτους οικιστές της περιοχής το 1925. Η αρχική μορφή παραμένει η ίδια, μια μικρή βασιλική κατασκευασμένη από ξύλο. Εγκαίνια δεν έχουν τελεστεί, ενώ μέχρι το 1937 εξυπηρετούσε τους λιγοστούς κατοίκους της Εκάλης. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Εκάλης π. Γεώργιος Τσιμπουξής, μάς μιλάει για το παρεκκλήσιο.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Παλαιού Ηρακλείου

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι κτίσμα της δεκαετίας του ’30 σε τοποθεσία που προϋπήρχε Ναός που έφερε πέτρινη επιγραφή με την χρονολογία 1400. Στον αύλιο χώρο του ναού υπάρχει κίονας ο οποίος σύμφωνα με γνωμάτευση της αρχαιολογικής υπηρεσίας χρονολογείται στην Παλαιοχριστιανική περίοδο. Για την ιστορία του Ναού μας μιλά ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Παππάς.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων