04/01/2024 04/01/2024 Σήμερα Εκκλησία μας τιμά τον Όσιο Νικηφόρο τον λεπρό, ο οποίος γεννήθηκε στα Χανιά, το 1890 και εκοιμήθη σαν σήμερα το 1964. Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2012 και η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία μας στις 4 Ιανουαρίου. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα στον Άγιο του...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 12:04

Αφιέρωμα της Pemptousia TV στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Διαδώστε:
Αφιέρωμα της Pemptousia TV στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Σήμερα Εκκλησία μας τιμά τον Όσιο Νικηφόρο τον λεπρό, ο οποίος γεννήθηκε στα Χανιά, το 1890 και εκοιμήθη σαν σήμερα το 1964. Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2012 και η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία μας στις 4 Ιανουαρίου. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα στον Άγιο του οποίου η ζωή αποτέλεσε παράδειγμα ταπεινοφροσύνης, πραότητας και εγκαρτέρησης. Η Pemptousia TV είχε βρεθεί και στα εγκαίνια του ιερού προσκυνήματος προς τιμήν του Αγίου στο Σιρικάρι, τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από τα εγκαίνια του πρώτου ναού, αφιερωμένου στον νέο θαυματουργό Όσιο της Εκκλησίας της Κρήτης, Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, στο Συρικάρι Κισάμου, που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Σεπτεμβρίου 2022. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκιπονήσων κ. Δημήτριος, συλλειτουργούντων του οικείου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου και άλλων ιεραρχών.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατά τα εγκαίνια του προσκυνήματος του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι, τονίζει ότι η ανέγερση του ναού αποτελεί “ολοζώντανο θαύμα” της παρουσίας του Αγίου, ο οποίος με τη βιωτή του αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι πρέπει να υπερβαίνουν τις δυσκολίες της ζωής.

Κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε μετά τα εγκαίνια του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου, οι Μητροπολίτες Γέρων Πριγκιποννήσων και ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, τίμησαν την τελευταία εν ζωή συγγενή του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Πρόκειται για τη γερόντισσα Γιαννούλα Μανδραμπαζάκη, κόρη της αδελφής του Οσίου, η οποία μίλησε αποκλειστικά στην Πεμπτουσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων