16/11/2023 16/11/2023 Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείο κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στο Φανάρι προέβη στην απόφαση της αναγραφής στις Αγιολογικές Δέλτους του Ιερομονάχου Αθανασίου Χαμακιώτου.  Η Pemptousia TV στο On Demand περιεχόμενό της περιλαμβάνει αφιερώματα για το νέο Άγιο της Εκκλησίας μας. Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος είχε μιλήσει συγκινημένος στον δημοσιογράφο Δημήτρη...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 14:34

Αφιερώματα στην Pemptousia TV για το νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Αθανάσιο Χαμακιώτη

Διαδώστε:
Αφιερώματα στην Pemptousia TV για το νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Αθανάσιο Χαμακιώτη

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείο κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στο Φανάρι προέβη στην απόφαση της αναγραφής στις Αγιολογικές Δέλτους του Ιερομονάχου Αθανασίου Χαμακιώτου. 

Η Pemptousia TV στο On Demand περιεχόμενό της περιλαμβάνει αφιερώματα για το νέο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος είχε μιλήσει συγκινημένος στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για την οσία βιωτή του μακαριστού Γέροντος Ιερομονάχου π. Αθανάσιου Χαμακιώτη (1891–1967), για τα θαυμαστά γεγονότα πριν αλλά και μετά την κοίμησή του, καθώς και για τις συγκλονιστικές στιγμές της ανακομιδής των λειψάνων του στο Ησυχαστήριο της Παναγίας Φανερωμένης στην Ροδόπολη Αττικής.

Πατήστε στις εικόνες για να δείτε τα βίντεο: 

O Γέροντας Ευσέβιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων έχει μιλήσει στην Πεμπτουσία, για τον Γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη, μία σύγχρονη αγιασμένη Λαυριώτικη μορφή της Εκκλησίας.

Για τον οσιακό βίο του Γέροντος Αθανάσιου Χαμακιώτη έχουν μιλήσει και ο Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος, αλλά και η Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Φανερωμένης στην Ροδόπολη Αττικής. Η παρουσία του είναι ακόμη ολοζώντανη όπως είπαν χαρακτηριστικά στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, στο Μοναστήρι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της βιωτής του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων