03/10/2022 03/10/2022 Με την παράκληση των τριών Ιεραρχών και του Μεγαλόμαρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου κατά την 1η ημέρα των εορτίων. Στη συνέχεια, ομιλητής σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους,...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 13:49

Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022 (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την παράκληση των τριών Ιεραρχών και του Μεγαλόμαρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου κατά την 1η ημέρα των εορτίων.

Στη συνέχεια, ομιλητής σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οἱσπείροντεςἐνδάκρυσινἐνἀγαλλιάσειθεριοῦσιν» (Ψαλμ. 125,5) εντός του Ιερού Ναού.


Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

Ο Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημασία της μετανοίας στη ζωή του ανθρώπου, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να έχει διάρκεια εφ’ όρου ζωής.

Τόνισε, μάλιστα, ότι με τη βοήθεια της Χάριτος βιώνεται η μετάνοια, και ότι ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον Θεό, και εκεί έρχεται το “χαροποιόν πένθος” το οποίο είναι το σημείο της σωστής μετανοίας από όπου αναβλύζει η ελπίδα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γέροντας ανέφερε ότι ο πνευματικός λόγος προκαλεί στον άνθρωπο την ώθηση για να συνεχίσει τον αγώνα και να προχωρήσει στην οδό της Αγιότητας και της Χάριτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στη σειρά Άγιος Παΐσιος με τιμητικά βραβεία – Οι ηθοποιοί και ο Γέροντας Εφραίμ καταχειροκροτήθηκαν

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδνός στην πρώτη Ιερά Αγρυπνία για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων