27/05/2024 27/05/2024 Σήμερα, η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Πανηγυρικά εορτάζεται ο Άγιος της Εκκλησίας μας στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας όπου πριν εκατό χρόνια μεταφέρθηκε το ιερό άφθαρτο σκήνωμά του από Καππαδοκία.  Ο ναός του Αγίου Ιωάννη Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Ευβοίας είναι ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά...
27 Μαΐου, 2024 - 10:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 10:35

Το οδοιπορικό αφιέρωμα της Pemptousia TV στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το οδοιπορικό αφιέρωμα της Pemptousia TV στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Πανηγυρικά εορτάζεται ο Άγιος της Εκκλησίας μας στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας όπου πριν εκατό χρόνια μεταφέρθηκε το ιερό άφθαρτο σκήνωμά του από Καππαδοκία. 

Ο ναός του Αγίου Ιωάννη Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Ευβοίας είναι ένα από σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού. Τον βίο αλλά και τα αναρίθμητα θαύματα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου είχε περιγράψει στην pemptousia.tv και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο τότε Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος, μακαριστός π. Νικόλαος Βερνέζος.

Πατήστε στην εικόνα για μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων