19/11/2021 20/11/2021 Με την Γ’ Συνεδρία συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η Συνεδρία μεταδόθηκε ζωντανά από την...
19 Νοεμβρίου, 2021 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2021 - 13:39

Η τέταρτη μέρα του συνεδρίου για το 1821 (BINTEO)

Διαδώστε:
Η τέταρτη μέρα του συνεδρίου για το 1821 (BINTEO)

Με την Γ’ Συνεδρία συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Συνεδρία μεταδόθηκε ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV, η οποία θα μεταδώσει και τις επόμενες που θα πραγματοποιηθούν έως τις 29 Μαρτίου 2022.

Παρακολουθήστε:

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε τις εισηγήσεις των:

  • Χριστοφόρου Χαραλαμπάκη, Ομοτίμου Καθηγητή Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η ελληνική γλώσσα ως συνεκτικός δεσμός του Γένους»
  • π. Β. Καλλιακμάνη, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα: «Η ανάδειξη της ασκητικής-ησυχαστικής παράδοσης μέσω της έκδοσης της Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών»
  • π. Ν. Λουδοβίκου, Καθηγητή Δογματικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσσαλονίκης, με θέμα:
    «Ανθρωπολογικά και πολιτειολογικά μεγέθη της ελληνικής Επανάστασης σε μία σύγχρονη προοπτική»

Σχολιάζουν οι: Άννα Κόλτσιου-Νικήτα, Καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ και Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν 17 Διαδικτυακές Συνεδρίες και συνολικά θα λάβουν μέρος 34 Εισηγητές και Σχολιαστές. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Pemptousia ΤV, το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το Διαδικτυακό Περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνέδριο «Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παυλόπουλος: Η πίστη ήταν συνεκτικό στοιχείο του Αγώνα

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου για το 1821 (βίντεο)

Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου για το 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: , ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων