06/05/2023 06/05/2023 «Καμιά φορά ο κόσμος αγριεύει, και όταν έχει και όταν δεν έχει. Όταν δεν έχει, αγριεύει χειρότερα». «Ποτέ μην πείτε ότι είμαι εγώ και περιφανεύεστε, και σηκώνετε το κεφάλι ψηλά. Γιατί θα ρθει μία ώρα που θα χτυπήσει, θα σε ανεβάσει πάνω στο λευκάδι – βγαίναμε έξω και μας έδειχνε το λευκάδι- και μετά θα...
06 Μαΐου, 2023 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 21:55

Αγία Σοφία της Κλεισούρας: “Άμα πιστεύεις, όλα θα έρχονται βολικά, αλλά να μην υπερηφανεύεσαι”

Διαδώστε:
Αγία Σοφία της Κλεισούρας: “Άμα πιστεύεις, όλα θα έρχονται βολικά, αλλά να μην υπερηφανεύεσαι”

«Καμιά φορά ο κόσμος αγριεύει, και όταν έχει και όταν δεν έχει. Όταν δεν έχει, αγριεύει χειρότερα».

«Ποτέ μην πείτε ότι είμαι εγώ και περιφανεύεστε, και σηκώνετε το κεφάλι ψηλά. Γιατί θα ρθει μία ώρα που θα χτυπήσει, θα σε ανεβάσει πάνω στο λευκάδι – βγαίναμε έξω και μας έδειχνε το λευκάδι- και μετά θα σε πετάξει κάτω, στη ρίζα».

«Ποτέ να μην πεις έτι είμαι εγώ. Ο Θεός είναι. Εσύ σαν Παναγιώτης δεν είσαι τίποτα, αλλά μόνο να πιστεύεις στον Χριστό. Άμα πιστεύεις, όλα θα έρχονται βολικά, αλλά να μην υπερηφανεύεσαι».

«Θα μιλάς σε όλον τον κόσμο. Και σ’ ένα μικρό παιδάκι θα μιλάς· θα το λες καλημέρα. Κι αυτό είναι σπλάχνο του Θεού. Άσε που είναι μικρό [δεν πειράζει που είναι μικρό]. Γέννημα θρέμμα του Θεού είναι».

«Η περηφάνια δεν είναι ζωή. Σκαλιά κάνει ο Θεός. Αλλά ποιος τα ξέρει τα σκαλιά; Σε ανεβάζει και υστέρα σε κατεβάζει».

«Εγώ, ο ανάξιος δούλος του Θεού, ακούω και λέγω».

«Εγώ είμαι πολλά αμαρτωλή. Πώς θα αξιωθώ να δω το πρόσωπο του Θεού»;

«Ελάτε όλοι, μικροί μεγάλοι, ελάτε στην Παναγία· αν αγαπάτε, ελάτε στην Παναγία».

«Αχ, αν κάνουμε ένα καλό, λέμε κάναμε έναν καλόν. Με ποια δύναμη κάναμε το καλό; Με την δύναμη του Θεού· έδωσε σε ο Θεός ευλογία και έκανες το καλό».

 

Απόσπασμα από το βιβλίο, «Σοφία η ασκήτισσα της Παναγίας», νυν αγία Σοφία. Έκδοση Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας.

Πηγή: pemptousia.gr/Επιμέλεια: Στέλιος Κούκος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων