17/12/2022 17/12/2022 Μια έγκυος αισθάνεται αντιφατικά συναισθήματα. Καθώς φέρει μέσα της μια νέα ζωή, έχει την ευθύνη ενός καινούργιου ανθρώπου, νιώθει πανίσχυρη, δυνατή, ολοκληρωμένη, μια μικρή «δημιουργός», ευλογημένη και άτρωτη. Από την άλλη πλευρά, ταυτόχρονα αισθάνεται ευάλωτη, μόνη, πολύ ευαίσθητη, τρωτή. Φοβάται για τη ζωή του εμβρύου, για την ανάπτυξή του, την ακεραιότητά του, προσέχει τις κινήσεις...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2022 - 18:52

Γιατί οι έγκυες είναι ταυτόχρονα πανίσχυρες και αδύναμες; Ποιος Άγιος προστατεύει την Εγκυμοσύνη;

Διαδώστε:
Γιατί οι έγκυες είναι ταυτόχρονα πανίσχυρες και αδύναμες; Ποιος Άγιος προστατεύει την Εγκυμοσύνη;

Μια έγκυος αισθάνεται αντιφατικά συναισθήματα. Καθώς φέρει μέσα της μια νέα ζωή, έχει την ευθύνη ενός καινούργιου ανθρώπου, νιώθει πανίσχυρη, δυνατή, ολοκληρωμένη, μια μικρή «δημιουργός», ευλογημένη και άτρωτη. Από την άλλη πλευρά, ταυτόχρονα αισθάνεται ευάλωτη, μόνη, πολύ ευαίσθητη, τρωτή. Φοβάται για τη ζωή του εμβρύου, για την ανάπτυξή του, την ακεραιότητά του, προσέχει τις κινήσεις της, τη διατροφή της, τη συμπεριφορά της, καθώς κάθε τι που σκέφτεται, κάνει ή δεν κάνει, έχει άμεσες επιπτώσεις στο μωράκι μέσα της.

Με αυτή το διπλό, αντιφατικό συναίσθημα οι έγκυες περνούν 9 μήνες της ζωής τους και στην ουσία προετοιμάζονται για να μεγαλώσουν έναν νέο άνθρωπο. Στην πορεία αυτή πολλές γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση, στήριξη, παρηγοριά και προστασία σε Αγίους που έχουν ταχθεί να υποστηρίζουν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τα παιδιά: Η Αγία Μαρίνα, η Αγία Βαρβάρα, οι Άγιοι Σαράντα, ο Όσιος Στυλιανός, ο Άγιος Συμεών, ο Άγιος Τρύφων και πολλοί άλλοι και πάνω από όλα η Παναγία Θεοτόκος που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο Άγιο τις ανάγκες της κάθε μητέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων