03/02/2020 03/02/2020 Λίγο μετά τα Χριστούγεννα τα οποία και είναι η απόληξη του σαρανταλείτουργου, μία συγκλονιστική ιστορία με έναν άνθρωπο του Θεού και της Εκκλησίας και μια χριστιανή, μας δίνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τη δύναμη της μεταθανάτιας ”φροντίδας” των ανθρώπων μας. Μια χριστιανή ζήτησε από τον πατέρα Σίμωνα να κάνει ένα σαρανταλείτουργο. Ο Γέροντας της...
03 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2020 - 19:45

Το σαρανταλείτουργο σώζει ζώντες και κεκοιμημένους

Διαδώστε:
Το σαρανταλείτουργο σώζει ζώντες και κεκοιμημένους

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα τα οποία και είναι η απόληξη του σαρανταλείτουργου, μία συγκλονιστική ιστορία με έναν άνθρωπο του Θεού και της Εκκλησίας και μια χριστιανή, μας δίνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τη δύναμη της μεταθανάτιας ”φροντίδας” των ανθρώπων μας.

Μια χριστιανή ζήτησε από τον πατέρα Σίμωνα να κάνει ένα σαρανταλείτουργο. Ο Γέροντας της είπε: «Ναι, παιδί μου, να ξέρεις ότι το σαρανταλείτουργο σώζει κεκοιμημένους και ζωντανούς. Έχει πολύ μεγάλη ωφέλεια και θα σου πω ένα περιστατικό:

Είχε έλθει κάποτε μια χήρα γυναίκα, είχε πεθάνει ο άνδρας της και ζήτησε να κάνει ένα σαρανταλείτουργο, γιατί ο άνδρας της δεν ήταν και πολύ κοντά στο Θεό. Δεν πρόλαβε να

τελειώσει το σαρανταλείτουργο και η γυναίκα βλέπει στον ύπνο της τον άνδρα της γεμάτο πληγές ξεραμένες να της λέει: «Εκεί που πήγες και μ’ αυτό που για μένα έκανες, με βγάλανε από εκεί που ήμουνα και οι πληγές αρχίζουν να επουλώνονται». Και όταν μου το είπε, της ξαναείπα ότι το σαρανταλείτουργο σώζει ανθρώπους». (Β-114 / 115 / 116)

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΙΜΩΝ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων