28/04/2024 30/04/2024 Για την εικόνα του Χριστού ως Νυμφίου, του πλέον ταπεινού ανθρώπου, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση αγάπης, κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για τη Μεγάλη Δευτέρα. Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου: «”Ἰδού ὁ Νυμφίος”. Την Κυριακή το πρωί τον υποδεχθήκαμε ως...
28 Απριλίου, 2024 - 18:06
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 1:57

Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Αγία και Μεγάλη Δευτέρα

Διαδώστε:
Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος για την Αγία και Μεγάλη Δευτέρα

Για την εικόνα του Χριστού ως Νυμφίου, του πλέον ταπεινού ανθρώπου, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση αγάπης, κάνει λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του για τη Μεγάλη Δευτέρα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου:

«”Ἰδού ὁ Νυμφίος”. Την Κυριακή το πρωί τον υποδεχθήκαμε ως βασιλιά. Το ίδιο βράδυ, στον όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας, έρχεται ως Νυμφίος με την εικόνα, του πλέον ταπεινού ανθρώπου. Αυτού που έρχεται με καρδιά να πει: “Σε αγαπώ! Έλα μαζί Μου. Δέξου την πρόσκλησή Μου! Ήρθα κι έγινα άνθρωπος για σένα! Θέλω να είμαι ο Νυμφίος, ο γαμπρός της καρδιάς σου, της ψυχής σου. ‘Ελα, έλα αδελφέ μου, έλα παιδί μου, μην αρνηθείς την πρόσκλησή Μου. Μιά πρόσκληση για όλους.” Ο Νυμφίος της Εκκλησίας, μας περιμένει αυτές τις ημέρες. Μην αρνηθούμε την πρόσκλησή Του. Η αγάπη είναι ο παράδεισός μας. Κι ο Χριστός μας την προσφέρει. Αγάπη αληθινή, ατόφια. Ποιός θα την αρνηθεί; Έλα αδελφέ μου στον Νυμφίο Χριστό. Μας περιμένει όλους.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων