06/04/2022 06/04/2022 Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και του Οσιομάρτυρος Γενναδίου, του νέου. Επίσης τιμούμε τη μνήμη του Οσίου Γρηγορίου του Σιναΐτου. Ο Άγιος Ευτύχιος από πολύ νωρίς γαλουχήθηκε στα νάματα της Ορθόδοξης πίστης και στη θεολογία. Αργότερα, εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στο μοναστήρι της Αμάσειας....
06 Απριλίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 - 7:22

6 Απριλίου: Εορτάζει ο Άγιος Ευτύχιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Διαδώστε:
6 Απριλίου: Εορτάζει ο Άγιος Ευτύχιος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και του Οσιομάρτυρος Γενναδίου, του νέου. Επίσης τιμούμε τη μνήμη του Οσίου Γρηγορίου του Σιναΐτου.

Ο Άγιος Ευτύχιος από πολύ νωρίς γαλουχήθηκε στα νάματα της Ορθόδοξης πίστης και στη θεολογία. Αργότερα, εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στο μοναστήρι της Αμάσειας.

Κατά την παραμονή του στη Βασιλεύουσα, εντυπωσίασε τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μηνά με τη συγκροτημένη προσωπικότητά του και απέκτησε την εύνοια του περίφημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α΄, ο οποίος, όταν το 552 μ.Χ. εκοιμήθη ο Πατριάρχης Μηνάς, συνέστησε να εκλεγεί στη θέση του ο Ευτύχιος.

Από τη νέα του θέση ο Άγιος έδειξε όλα του τα πνευματικά και διοικητικά χαρίσματα, καθώς και την εμμονή του στην Πίστη και την Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γι` αυτό και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ιουστινιανό, όταν εκείνος παρασύρθηκε από αιρέσεις στη νόθευση της Ορθοδόξου Πίστεως.

Για τη στάση του αυτή, να υπερασπίζεται το ορθόδοξο φρόνημα, ο Πατριάρχης Ευτύχιος καθαιρέθηκε και εξορίστηκε για δώδεκα χρόνια. Όταν όμως έλαμψε η αλήθεια, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός με μεγάλες τιμές επί των ημερών του αυτοκράτορα Τιβέριου. Συνέχισε το ποιμαντικό έργο του μέχρι την ειρηνική κοίμησή του.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων