14/03/2020 14/03/2020 Για το θυμίαμα και τη θέση του στη λατρεία της Εκκλησίας μίλησε η Μοναχή Δωροθέα στα παιδιά όλων των ηλικιών της Σικίνου. Πριν την αναγγελία της αναστολής της λειτουργίας των Σχολείων, οι μαθητές βάδισαν ως την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής όπου η Μοναχή του μίλησε συνδυάζοντας στοιχεία βιολογίας, γεωγραφία και κοινωνιολογίας για τις περιοχές της...
14 Μαρτίου, 2020 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2020 - 18:23

Θυμίαμα κατασκεύασαν τα παιδιά στη Σίκινο

Διαδώστε:
Θυμίαμα κατασκεύασαν τα παιδιά στη Σίκινο

Για το θυμίαμα και τη θέση του στη λατρεία της Εκκλησίας μίλησε η Μοναχή Δωροθέα στα παιδιά όλων των ηλικιών της Σικίνου. Πριν την αναγγελία της αναστολής της λειτουργίας των Σχολείων, οι μαθητές βάδισαν ως την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής όπου η Μοναχή του μίλησε συνδυάζοντας στοιχεία βιολογίας, γεωγραφία και κοινωνιολογίας για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής όπου φύονται τα δέντρα από τα οποία παράγεται το λιβάνι. 

Τους μίλησε, επίσης, και για τις αρετές που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι, ώστε να τιμούν την εικόνα του Θεού, που φέρουν στην ψυχή τους και βλέπουν στο πρόσωπο του συνανθρώπου τους, ώστε να ευωδιάζουν και μέσα στην κοινωνία.

Η μοναχή τους εξήγησε τα σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής του θυμιάματος και τους παρουσίασε μικρού μήκους βίντεο, που είχαν δημιουργήσει ειδικά για τα παιδιά της Σικίνου οι Μοναχές από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Παρνασσίδος, στο οποίο αναλυτικά παρουσιαζόταν ο τρόπος κατασκευής θυμιάματος, με προσοχή και προσευχή.

Στη συνέχεια, τα παιδιά, με τη βοήθεια των Καθηγητών τους, κατασκεύασαν το δικό τους μοσχοθυμίαμα, το οποίο τοποθέτησαν σε μικρά σακουλάκια και το πρόσφεραν στα Κατηχητικά Σχολεία της Σύρου, προκειμένου, διά της διαθέσεώς του, να ενισχυθεί η εκδρομή τους.

Τέλος, η Μοναχή Δωροθέα προσέφερε στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές εικόνες και βιβλία, ευλογία της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Παρνασσίδος.

Η δράση αυτή κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί χάρη στη προσφορά πρώτων υλών για το θυμίαμα από τον επιχειρηματία κ. Μιχ. Πλάτωνα, και την πολύτιμη συμβολή, για την προμήθεια σκευών, ποδιών και γαντιών της Γερόντισσας Καικιλίας και των αδελφών της Ιεράς Μονής Προφ. Ηλία Παρνασσίδος και της κας Finica Harbuz από την Ολλανδία, τους οποίους η Μοναχή Δωροθέα ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων