26/05/2019 26/05/2019 Τα καθήκοντα του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου που ασχολείται με θέματα διαστήματος αναλαμβάνει από την ερχόμενη εβδομάδα ο 65χρονος Καθηγητής Συστημάτων Πληροφοριών και Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας, στον τομέα Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων, Ανδρέας Κορωνιός. Το Ερευνητικό Κέντρο που μεταξύ άλλων ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν την Βιομηχανία του Διαστήματος θα επικεντρώνεται σε...
26 Μαΐου, 2019 - 15:42

Ελληνοαυστραλός ο διευθύνων σύμβουλος του Διαστημικού Ερευνητικού Κέντρου

Διαδώστε:
Ελληνοαυστραλός ο διευθύνων σύμβουλος του Διαστημικού Ερευνητικού Κέντρου

Τα καθήκοντα του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου που ασχολείται με θέματα διαστήματος αναλαμβάνει από την ερχόμενη εβδομάδα ο 65χρονος Καθηγητής Συστημάτων Πληροφοριών και Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας, στον τομέα Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων, Ανδρέας Κορωνιός.

Το Ερευνητικό Κέντρο που μεταξύ άλλων ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν την Βιομηχανία του Διαστήματος θα επικεντρώνεται σε ευφυή δορυφορικά συστήματα, προηγμένες επικοινωνίες και γεωσκοπήσεις.

Πριν λίγες εβδομάδες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την πολιτειακή κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσε πως το Κέντρο Διαστημικής Βιομηχανίας, είναι πλέον έτοιμο και πως στόχο έχει να δημιουργήσει νέες καινοτομίες στον τομέα του διαστήματος, να ενισχύσει την αυστραλιανή οικονομία και να βάλει και πάλι την Αυστραλία στο διεθνή χάρτη ως διαστημικό «λιμάνι».

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε πως ο κ. Κορωνιός θα είναι στο τιμόνι αυτού του νέου εγχειρήματος πλαισιωμένος φυσικά από μια ομάδα ειδικών και εμπειρογνωμόνων έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της πολιτειακής αλλά και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Αδελαΐδα αλλά το όλο πρότζεκτ αφορά και πρόκειται να ωφελήσει ολόκληρη την Αυστραλία αφού σύμφωνα με τον καθηγητή Κορωνιό έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με άλλες πολιτείες και πανεπιστήμια που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουν ενεργά.

Μάλιστα από ότι μας ενημέρωσε, η κυβέρνηση της Βικτώριας, του Queensland, της Δυτικής Αυστραλίας και της Πρωτεύουσας έχουν ήδη μελετήσει το σχέδιο και έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να λειτουργήσουν ως κόμβοι, ενώ έχουν ήδη συναφθεί προφορικές συμφωνίες με πάνω από 85 διεθνείς εταιρίες όπως η Airbus, η Thales και η SAAB καθώς και πολλές αυστραλιανές εταιρίες και start-ups.

Για το συνολικό εγχείρημα, έχει συγκεντρωθεί το ποσό των $245 εκατομμυρίων κάνοντας το Διαστημικό κέντρο το μεγαλύτερο Κέντρο Έρευνας στην ιστορία της Αυστραλίας.

Τι γνωρίζουμε για τον ομογενή Καθηγητή Κορωνιό

Ο καθηγητής Κορωνιός εγκατέλειψε την πατρίδα του την Σπάρτη και μετανάστευσε στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο του 1971 αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην ξενιτιά. Παρακολούθησε νυχτερινό σχολείο για να μάθει αγγλικά και από εκεί κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στον αυστραλιανό στρατό.

Πέρασε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην Στρατιωτική Αεροπορική Βάση στο Queensland και μετέπειτα αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών του στράφηκε στις τεχνολογίες πληροφόρησης, άρχισε να διδάσκει μαθηματικά στο πανεπιστήμιο του Queensland, και έπειτα έφυγε για περαιτέρω εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

Με την επιστροφή του στην Αυστραλία διορίστηκε Επικεφαλής στο Πανεπιστήμιο του Queensland και από το 2012 έως σήμερα βρίσκεται στην Αδελαΐδα όπου έχει αναλάβει την Διεύθυνση του Τμήματος Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

Εδώ και τρία χρόνια κατέχει και την θέση του Κοσμήτωρα στον τομέα Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων ενώ αναμένεται να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του στην νέα υπηρεσία την ερχόμενη εβδομάδα.

Άλλες ομογενειακές ειδήσεις από την Νότια Αυστραλία

Πρώτο ελληνικό μουσείο λαογραφικής τέχνης

Στα σκαριά βρίσκεται το πρώτο ελληνικό μουσείο λαογραφικής τέχνης το οποίο θα έχει την έδρα του στην Αδελαΐδα μετά από πρωτοβουλία της Ελληνίδας καθηγήτριας Χρυσούλας Μελισσινάκη.

Η κ. Μελισσινάκη, έφτασε στην Αδελαΐδα με τον σύζυγο της και τα ανήλικα παιδιά της πριν από οκτώ χρόνια και διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε σχολεία της παροικίας.

Σύμφωνα με την νεοφερμένη καθηγήτρια, το Ελληνικό Μουσείο Νότιας Αυστραλίας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και θα φιλοξενεί εκθέσεις με παραδοσιακά αντικείμενα από την Ελλάδα, με αναφορές τόσο στην αρχαιότητα όσο και στα νεότερα χρόνια.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής να βγουν στη επιφάνεια μικροί ξεχασμένοι θησαυροί της πατρίδας μας τους οποίους θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν όλοι, ομογενείς και μη.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου κάνουν μάλιστα έκκληση σε όσους συμπαροίκους επιθυμούν να εκθέσουν τα αντικείμενα τους να έρθουν σε επαφή με το Μουσείο και είτε να δωρίσουν ή να δανείσουν τους δικούς τους ελληνικούς θησαυρούς.

Η λίστα περιλαμβάνει βιβλία, πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με ελληνικά θέματα, ελληνικές παραδοσιακές στολές, ελληνικά παραδοσιακά μουσικά όργανα, κεντήματα, υφαντά, κεραμικά και έπιπλα καθώς φυσικά και ενδύματα ή κοσμήματα που θυμίζουν την πατρίδα μας.

– Τέλος εποχής για την Παρροδιακή Ένωση Νότιας Αυστραλίας

«Ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου να δώσουν οι παλιότεροι την σκυτάλη στην νέα γενιά ομογενών ώστε να μπορέσουν και εκείνοι με την σειρά τους να συνεισφέρουν και να συμβάλουν στην πρόοδο της Ένωσης».

Με αυτά τα λόγια υπέβαλε δημόσια την παραίτηση του πριν λίγες ημέρες ο -επί δέκα χρόνια- πρόεδρος της Παρροδιακής Ένωσης Νότιας Αυστραλίας κ. Ιωάννης Γιωρτατζής, ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία της Παρροδιακής Ένωσης.

Η Παρροδιακή Ένωση λειτουργεί στην Αδελαΐδα από το 1933 και μαζί με την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας θεωρείται από τους παλιότερους ομογενειακούς παράγοντες της πολιτείας μας.

Η δημιουργία του συλλόγου κρίθηκε απαραίτητη εφόσον κατά την διάρκεια του δεύτερου μαζικού μεταναστευτικού κινήματος στην Αυστραλία, την δεκαετία του 40 και του 50, εγκαταστάθηκαν στην Αδελαΐδα χιλιάδες ροδίτες.

Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Παρροδιακής Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Μαΐου.

Πηγή: www.sbs.com.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων