07/04/2021 07/04/2021 Με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα και Ιερά κατάνυξη τελέστηκε η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην εορτάζουσα Ιερά Μεγίστη Μόνη Βατοπαιδίου. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος και συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και βατοπαιδινοί...
07 Απριλίου, 2021 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2021 - 20:03

Η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Ι. Μ. Μονή Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Ι. Μ. Μονή Βατοπαιδίου

Με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα και Ιερά κατάνυξη τελέστηκε η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην εορτάζουσα Ιερά Μεγίστη Μόνη Βατοπαιδίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος και συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και βατοπαιδινοί πατέρες.

Λόγω της τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων δεν παρευρέθηκαν προσκυνητές ως συνήθως. Στις αρετές της Παναγίας την υπακοή την ταπείνωση και την παρθενιά που δεικνύει το γεγονός του Ευαγγελισμού αναφέρθηκε ο Γερ. Εφραίμ στην προσλαλιά του μετά την πανηγυρική τράπεζα. Τόνισε την κλιμακωτή γνώση του μυστηρίου της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου από την Παναγία και κατέληξε λέγοντας: “αυτή είναι η Γερόντισσα των μοναχών και η Μητέρα των Χριστιανών”.

Στην διαχρονική πνευματική σχέση των δύο μονών, Βατοπαιδίου και Χιλανδαρίου, στάθηκε ο χοροστατών Καθηγούμενος Γερ. Μεθόδιος και ευχήθηκε να αξιωθούν και του χρόνου να εορτάσουν χωρίς τη σκιά της πανδημίας. Η πανήγυρις συνεχίστηκε το απόγευμα με το Κτιτορικό Μνημόσυνο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κτιτορικό Μνημόσυνο στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων