21/04/2023 21/04/2023 Ούτε ιερό όσιο δεν έχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν. Παρά τις… δηλώσεις του ότι αποκλιμακώθηκε η ένταση με την Ελλάδα μετά την αμέριστη στήριξη που προσέφερε η χώρα μας στις σεισμόπληκτες περιοχές, εκείνος συνεχίζει το χαβά του. Συγκεκριμένα, επέλεξε την Αγιά Σοφιά επέλεξε για να προσευχηθεί σήμερα που είναι η γιορτή του Μπαϊράμι,...
21 Απριλίου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 11:39

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Προσευχήθηκε στην Αγιά Σοφιά για το Μπαϊράμι (ΒΙΝΤΕΟ/ ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Προσευχήθηκε στην Αγιά Σοφιά για το Μπαϊράμι (ΒΙΝΤΕΟ/ ΦΩΤΟ)

Ούτε ιερό όσιο δεν έχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν.

Παρά τις… δηλώσεις του ότι αποκλιμακώθηκε η ένταση με την Ελλάδα μετά την αμέριστη στήριξη που προσέφερε η χώρα μας στις σεισμόπληκτες περιοχές, εκείνος συνεχίζει το χαβά του.

Συγκεκριμένα, επέλεξε την Αγιά Σοφιά επέλεξε για να προσευχηθεί σήμερα που είναι η γιορτή του Μπαϊράμι, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να άρει την προκλητική του ενέργεια να μετατρέψει το σπουδαιότερο ναό της Ορθοδοξίας σε τέμενος.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν επέλεξε κάποιο κλασικό τζαμί για να πάει να προσευχηθεί, αλλά την Αγιά Σοφιά,  δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το θεωρεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του, παρά το γεγονός, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ότι κοντά είναι το Γενί τζαμί και το νέο τζαμί που έφτιαξε στη γειτονιά του σπιτιού του, το οποίο χωρά 80.000 άτομα.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε:  «Συγχαίρω το Μπαϊράμι του έθνους μας και του ισλαμικού κόσμου. Εύχομαι για άλλη μια φορά ο Αλλάχ να ελεήσει τους συμπολίτες μας που πέθαναν στους σεισμούς και τις πλημμύρες και να δώσει υπομονή στους συγγενείς τους. Καλές γιορτές για το Ραμαζάνι».

 

Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο του 2002 ο Ερντογάν, είπε ότι η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ήταν ένα όνειρο γενεών, όπως αρμόζει στον πορθητή Μωμάμεθ. 

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την Αγία Σοφία και το γεγονός ότι πριν δύο χρόνια μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί για να δείξει πως δεν διστάζει να τα “βάλει” με όποιον απειλεί τα συμφέροντα της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και το γεγονός ότι ανοίξαμε την Αγία Σοφία ως τζαμί, που ήταν μόνο όνειρο για γενιές, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία…Αυτός που προχωράει με τον έρωτα στην πλάτη του μπορεί να κουβαλήσει όλο τον κόσμο. Αυτός όμως που προχωράει δίχως τον έρωτα, αντί για το σώμα, κουβαλάει ένα πτώμα. Εμείς σε αυτά τα είκοσι χρόνια προχωρήσαμε με τον έρωτα».

 

Σημειώνεται ότι η Αγία Σοφία από το 1985 έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Άρωμα εκλογών

Σε δηλώσεις του μετά την προσευχή του και ερωτηθείς για το φυσικό αέριο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είπαμε ό,τι πρέπει να ειπωθεί για το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας. Θα φέρουμε φυσικό αέριο στη χώρα μας δωρεάν, πρώτα για έναν μήνα και μετά για έναν χρόνο. Είθε ο Αλλάχ να κάνει όλα τα αποθέματά μας καρποφόρα».

 

Επίσης, αναφορικά με τις εκλογές στην Τουρκία που πλησιάζουν, ο Ερντογάν είπε, εξαπολύοντας νέα επίθεση τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Δεν πρόκειται να αξιολογήσω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένοι πρόεδροι κομμάτων. Δεν είμαι στην προσδοκία κέρδους. Ο τρομοκράτης θα ενεργεί πάντα έτσι. Ως κόμμα, έχουμε ζήσει τον τρόμο. Κάποιοι αρχηγοί κομμάτων που αγνοούσαν όσα λέγαμε, όταν δέχθηκαν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, προσπάθησαν να κερδίσουν από αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Η Αγία Σοφία στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα του Ερντογάν

Προεκλογικό παραλήρημα Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά

Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν δίνει εντολή για μετατροπή σε τζαμί

Στο Ιταλικό κοινοβούλιο το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων