18/10/2020 18/10/2020 Σήμερα το πρωί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κορυφώθηκαν οι εορτασμοί επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, ο οποίος ασκήθηκε στην Μονή και φυλάσσονται σήμερα ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός και μεγάλη ευλογία τα τίμια χαριτόβρυτα λείψανα του, με την τέλεση Δισαρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων...
18 Οκτωβρίου, 2020 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 16:39

Κορύφωση εορτασμών του Αγ. Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Κορύφωση εορτασμών του Αγ. Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Σήμερα το πρωί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κορυφώθηκαν οι εορτασμοί επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, ο οποίος ασκήθηκε στην Μονή και φυλάσσονται σήμερα ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός και μεγάλη ευλογία τα τίμια χαριτόβρυτα λείψανα του, με την τέλεση Δισαρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Πρωτοσύγκελλο και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου και άλλους Μετεωρίτες Καθηγούμενους, καθώς και Αγιορείτες Πατέρες και Ιερείς της Συνοδίας του Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισίωσαν Πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και τον αριστερό χορό Πατέρες της συνοδείας του Γέροντος Ιωάννου Ιερομόναχου από την Αγία Άννα.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» και τις φωτογραφίες του Ραφαήλ Γεωργιάδη:

Διαβάστε Ακόμα:
Εορτή της μνήμης του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Προς προσκύνηση τα Άγια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού
Συνοδικό πανήγυρης Αγ. Ευδοκίμου – Μεγάλη χαρά για τη Βατοπαιδινή αδελφότητα
Πανηγυρικός Εσπερινός για τη μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι ομιλίες από το Συνοδικό της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Υποδοχή Μητροπολίτου Σταγών στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων