26/01/2020 26/01/2020 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης προεξάρχοντος του  Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ. Ο Γέροντας Εφραίμ με ευλογία του οικείου Μητροπολίτη βρίσκεται από χθες στην Κοζάνη, κομίζοντας πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Βηματαρίσσης, Εφεστίου εικόνος της Ιεράς Μονής την οποία υποδέχθηκε ο Σεβ Μητροπολίτης...
26 Ιανουαρίου, 2020 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2020 - 20:15

Συγκινητικές στιγμές στην Κοζάνη – Η Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Συγκινητικές στιγμές στην Κοζάνη – Η Ιερά Εικόνα της Θεοτόκου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιανουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης προεξάρχοντος του  Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Ο Γέροντας Εφραίμ με ευλογία του οικείου Μητροπολίτη βρίσκεται από χθες στην Κοζάνη, κομίζοντας πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Βηματαρίσσης, Εφεστίου εικόνος της Ιεράς Μονής την οποία υποδέχθηκε ο Σεβ Μητροπολίτης Κοζάνης κ Παύλος, ο κλήρος και πλήθος πιστών.

Στην σημερινή Θεία Λειτουργία, τον Γέροντα Εφραίμ πλαισίωσαν, ο ιερομόναχος Χρυσόστομος του Ιερού Κελλιού Ιωάννου Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου, ο Αρχιμ. Χριστόφορος Αγγελόπουλος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κοζάνης και πολλοί κληρικοί αλλά και διάκονοι.

Στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Στην Ιερά εικόνα της Παναγίας Βηματαρίσσας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ:

Δείτε τη χθεσινή υποδοχή ΕΔΩ

Αργότερα και μετά το πέρας τη σημερινής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφτηκε το Τιάλειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Παύλο. Δείτε ΕΔΩ 

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

Κατά την εσπέραν της 26ης Ιανουαρίου 2020, ευλογήθηκε και εκόπη η Αγιοβασιλόπιτα στον Ιερό Ναο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου προς το ευσεβές πλήρωμα της πόλεως, ενώ και προλόγισε ο οικείος Μητροπολίτης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων