06/10/2023 06/10/2023 Την απόλυτη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας και του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος από χθες επισκέπτεται τα Τίρανα.  Ο ‘Έλληνας ΥΠΕΞ βρίσκεται στα Τίρανα όπου σήμερα συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, την εκ...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 10:30

Η Ορθοδοξία γέφυρα που ενώνει Ελλάδα και Αλβανία – Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στα Τίρανα

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία γέφυρα που ενώνει Ελλάδα και Αλβανία – Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στα Τίρανα

Την απόλυτη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας και του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος από χθες επισκέπτεται τα Τίρανα. 

Ο ‘Έλληνας ΥΠΕΞ βρίσκεται στα Τίρανα όπου σήμερα συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, την εκ περιτροπής προεδρία της οποίας ασκεί η Αλβανία. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο με τον οποίο είχαν συνομιλία.

32 χρόνια στα χαρακώματα

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας αλλά και στην κατάσταση γενικότερα στην Αλβανία η οποία παραμένει μία “κινούμενη άμωμος” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε πολλά  επίπεδα.

“Για εμάς είναι τιμή και χαρά η παρουσία σας. Εγώ πιστεύω απόλυτα ότι μεταξύ των λαών οι σχέσεις δυναμώνουν δεν υπάρχουν αυτές οι προσωπικές επικοινωνίες με τους εδώ υπεύθυνους ξέρετε ότι η Αλβανία είναι σε μία δύσκολη φάση επισήμως (…) 32 χρόνια στα χαρακώματα, δόξα τω Θεώ όμως υπάρχει μία μεγάλη ευλογία το πρόγραμμά σας είναι αρκετά πυκνό θα έχουμε δυνατότητα να πούμε λεπτομέρειες μετά”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.

“Γνήσιος και σημαντικός εκφραστής”

“Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή, Μακαριώτατε, για εμένα, ως εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, να βρίσκομαι σήμερα στην Αρχιεπισκοπή και να έχω την ιδιαίτερη τιμή να σας γνωρίσω προσωπικά”, δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Αναφερόμενος στο έργο του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, είπε: “Το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει, αρχικώς, το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια, το έργο σας στην Αλβανία, στην Αρχιεπισκοπή, τα τελευταία 32 χρόνια, είναι εξαιρετικά σημαντικό, και νομίζω αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε, ένα έργο αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα. Οι γέφυρες που μας ενώνουν, η Ορθοδοξία που είναι η κοινή μας πολιτισμική καταγωγή, νομίζω στο πρόσωπό σας βρίσκει τον πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή”.

“Θέλω να σας εκφράσω όχι μόνο την εμπιστοσύνη της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο σας και σε εσάς, να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς, έτσι ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε τον πνευματικό του ηγέτη”, κατέληξε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι σε διάστημα λίγων ημερών ο κ. Γεραπετρίτης είναι ο τρίτος Υπουργός της Κυβέρνησης που επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στα Τίρανα. Προηγήθηκαν οι επισκέψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, καθώς και η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Δείτε επίσης: 

Κωστής Χατζηδάκης: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει ταυτίσει τη ζωή του με την έννοια “αγάπη”

Συνάντηση Γιάννη Οικονόμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων