26/11/2020 27/11/2020 Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην Αλβανία, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή στα Τίρανα. Ο σεισμός είχε προκαλέσει τουλάχιστον 51 θανάτους και πάνω από 900 τραυματισμούς. Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που χτύπησε την Αλβανία εδώ και σαράντα χρόνια. Σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Άστιου στο Δυρράχιο...
26 Νοεμβρίου, 2020 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 16:22

Μνημόσυνο για τα θύματα του φονικού σεισμού στο Δυρράχιο

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τα θύματα του φονικού σεισμού στο Δυρράχιο

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στην Αλβανία, με τη δόνηση να γίνεται αισθητή στα Τίρανα. Ο σεισμός είχε προκαλέσει τουλάχιστον 51 θανάτους και πάνω από 900 τραυματισμούς. Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που χτύπησε την Αλβανία εδώ και σαράντα χρόνια.

Σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Άστιου στο Δυρράχιο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους.

Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας από την πρώτη στιγμή της φυσικής αυτής καταστροφής και των συνεπειών που άφησε πίσω της, είχε συμπαρασταθεί στον πόνο των ανθρώπων , τόσο με ενέργειες του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, όσο και των υπολοίπων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα υλικά αγαθά που είχαν ανάγκη όσοι επλήγησαν.

Γέφυρα αλληλεγγύης όμως είχε στηθεί και από ολόκληρο των Ορθόδοξο κόσμο, ο οποίος έσπευσε να συνδράμει τους εμπερίστατους αδελφούς, με πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος να στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων