20/03/2019 20/03/2019 Αρχισε πριν από λίγο η διαδικασία για την εκλογή νέων Μητροπολιτών για τις Ιερές Μητροπόλεις Γλυφάδας, Περιστερίου και Σισανίου Σιατίσης. Η πρώτη ψηφοφορία αφορά στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως αυτή ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Ιεράρχες αποφασίζουν αρχικά αν η εκλογή θα...
20 Μαρτίου, 2019 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2019 - 13:36

Αρχισε η ψηφοφορία για την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης

Διαδώστε:
Αρχισε η ψηφοφορία για την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης

Αρχισε πριν από λίγο η διαδικασία για την εκλογή νέων Μητροπολιτών για τις Ιερές Μητροπόλεις Γλυφάδας, Περιστερίου και Σισανίου Σιατίσης.

Η πρώτη ψηφοφορία αφορά στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως αυτή ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Ιεράρχες αποφασίζουν αρχικά αν η εκλογή θα γίνει δια μεταθετού ή μέσω καταλόγου.
Στην δεύτερη περίπτωση, η οποία θεωρείται βεβαία, οι Ιεράρχες
μετά από αυτή την απόφαση ψηφίζουν από τον κατάλογο, και εκλέγονται οι τρεις με τις περισσότερς ψήφους, το λεγόμενο τριπρόσωπο.
Εν συνεχεία η Ι.Σ.Ι. διά μυστικής Ψηφοφορίας και διά σχετικής πλειονοψηφίας εκλέγει ένα εκ των τριών.
Σε περίπτωση ισοψηφίας προτιμάται ο έχων τα πρεσβεία της Αρχιερωσύνης.
Μετά την κατά τα άνω εκλογήν τελείται το μικρόν Μήνυμα, και μετά από αυτό η ΙΣΙ κατέρχεται εις το Συνοδικόν Παρεκκλήσιον και τελεί το Μέγα Μήνυμα.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων