07/06/2019 07/06/2019 Πλούσιο ήταν το σημερινό πρόγραμμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, αφού συναντήθηκε με Πολιτικούς και Πολιτειακούς παράγοντες προερχόμενους από όλα τα κόμματα. Συνολικά τέσσερις Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες πέρασαν το “κατώφλι” της Αρχιεπισκοπής και ζήτησαν την ευλογία του Μακαριωτάτου. Η κάμερα του “Ορθοδοξία” δεν θα μπορούσε να λείπει, ήταν εκεί και κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις συναντήσεις....
07 Ιουνίου, 2019 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2019 - 17:52

Η κάμερα του “Ορθοδοξία” κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις σημερινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου- Δείτε το βίντεο

Διαδώστε:
Η κάμερα του “Ορθοδοξία” κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις σημερινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου- Δείτε το βίντεο

Πλούσιο ήταν το σημερινό πρόγραμμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, αφού συναντήθηκε με Πολιτικούς και Πολιτειακούς παράγοντες προερχόμενους από όλα τα κόμματα. Συνολικά τέσσερις Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες πέρασαν το “κατώφλι” της Αρχιεπισκοπής και ζήτησαν την ευλογία του Μακαριωτάτου. Η κάμερα του “Ορθοδοξία” δεν θα μπορούσε να λείπει, ήταν εκεί και κάλυψε λεπτό προς λεπτό τις συναντήσεις.

Αρχικά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε το πρωί η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα.Tην κ. Παπακώστα υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι αλλά και στις δύο νέες Στέγες  Υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Βαρνάβα και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό του έργο, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν επίσης για θέματα επικαιρότητας.

Στη συνέχεια προσήλθε στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τον ρώτησε αν θα είναι υποψήφιος εδώ στην Αθήνα και ο κ.Σ κανδαλίδης απάντησε καταφατικά. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ.Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι γνωρίζει πολλά χρόνια τον Μακαριώτατο και είναι πολύ χαρούμενος που τον ξανασυναντά διότι κάθε φορά έχει κάτι να κερδίσει,γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά συναντά ένα άνθρωπο που είναι οδηγητής που δίνει κουράγιο και δύναμη ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα. Επίσης ανέφερε ότι τον απασχολούν ιδιαίτερα τα θέματα εκκλησίας-πολιτείας. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι και αυτός είναι χαρούμενος διότι δέχτηκε την επίσκεψη του κ.Κώστα Σκανδαλίδη ενός πολιτευτή που μάλλον δεν υπάρχει άλλος να τον ανταγωνίζεται στα αποτελέσματα των εκλογών. Ανέφερε ότι συζήτησαν χρήσιμα θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους αλλά και συγκεκριμένα καθημερινά  θέματα. Κλείνοντας του ευχήθηκε καλη επιτυχία και δύναμη στο έργο του.

Δείτε το βίντεο:

Ακολούθως, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το μεγάλο και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη. Τον κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Εξερχόμενος από τη το γραφείο του Μακαριωτάτου ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο “για την τιμή που του έκανε να τον δεχτεί”:”Πάντοτε με την ευλογία του μας δίνει δύναμη, αλλά και με το πλούσιο κοινωνικό του έργο μας δίνει έμπνευση” τόνισε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μεταξύ τους πολύ καλή συνεργασία “σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους”. “Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά”. Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον νέο δήμαρχο Αθηναίων για την επίσκεψή του, τονίζοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία να ξανασυζητήσουν για θέματα που τους είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν. Εξέφρασε μάλιστα την χαρά του που ο κ. Μπακογιάννης είναι δήμαρχος Αθηναίων κι επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας της επίσημης πολιτείας, με την τοπική αυτοδιοίκηση και την εκκλησία έτσι ώστε “μέσα σε μία κοινωνία αγάπης να κάνουμε έργα”.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης, Βαγγέλης Καρπαθάκης

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη 

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων