06/09/2019 06/09/2019 Πλήθος επαφών είχε αυτή την εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παράλληλα με την πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την 163 Συνοδική Περίοδο. Ενδιαφέρον είχε και η συνάντησή του με τον νέο Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο. Ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση τονίζοντας...
06 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:32

Οι επαφές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, τα ανοικτά μέτωπα με την Πολιτεία και το έργο της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Οι επαφές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, τα ανοικτά μέτωπα με την Πολιτεία και το έργο της Εκκλησίας

Πλήθος επαφών είχε αυτή την εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παράλληλα με την πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την 163 Συνοδική Περίοδο.

Ενδιαφέρον είχε και η συνάντησή του με τον νέο Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση τονίζοντας πως ήθελε την ευλογία του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον κ. Μαρτίνο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Με το προεδρείο της ΠΕΘ

Σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου εδέχθη στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Ηρακλή Ρεράκη, τον γεν. Γραμματέα κ. Παναγιώτη Τσαγκάρη και τον Ταμία κ. Λέοντα Μπρανγκ.

«Αυτή η συνάντηση ήταν συνάντηση ευχών, συνάντηση επικοινωνίας για τα διάφορα προβλήματα και δώσαμε ένα ραντεβού μετά από ένα μήνα να ξαναβρεθούμε για να εξετάσουμε τις καινούργιες καταστάσεις, τα καινούργια προβλήματα που έχουν σχέση με τα σχολεία, με τη Δικαιοσύνη και με την πολιτεία» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΘ, κ. Ηρακλής Ρεράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και τόνισε: «Υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα, αλλά με τη δική του βοήθεια και συμβολή νομίζω ότι θα λυθούν”

Η συνάντηση αυτή έγινε στον απόηχο της εγκυκλίου που κυκλοφόρησε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές και φέτος θα διδαχθούν το μάθημα των θρησκευτικών με «φακέλους σπουδών» δηλαδή με την «ύλη» των δύο προηγούμενων υπουργών Παιδείας κ. Φίλη και Γαβρόγλου.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε λίγο αργότερα και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

«Να προσεύχεστε για το έργο μας και για μένα» δήλωσε ο ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και κάλεσε τον Μακαριώτατο να επισκεφθεί την Αγγλία.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του και «πολύκαρπη διακονία την οποία χρειαζόμαστε, διότι είναι μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων εκεί και αυξάνεται διαρκώς», ενώ τον ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη και επεσήμανε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, ώστε να ενισχύουμε με τις αποσπάσεις των κληρικών το έργο σας. Παρόλο, μάλιστα, που δεν έχουμε αρκετούς ιερείς η Ιερά Σύνοδος υποστήριξε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις αποσπάσεις».

Με τους νέους φοιτητές

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα και οι επιτυχόντες μαθητές στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα που φοιτούσαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη και τους καθηγητές του φροντιστηρίου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή και ευχαρίστησε τους καθηγητές για την σημαντική προσφορά τους, ενώ συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εκκλησία. Ευχήθηκε, επίσης, στα παιδιά καλή σταδιοδρομία και επεσήμανε πως θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Αρχιεπ. Αθηνών ο Αρχιεπ. Θυατείρων

Αρχιεπ. Αθηνών στο Προεδρείο της ΠΕΘ: «Ανοικτά θέματα με πολιτεία. Έχουμε μπροστά μας μεγάλο αγώνα» – Με «φάκελο σπουδών» και φέτος τα θρησκευτικά

Στον Αρχιεπ. Αθηνών ο Διοικητής του Αγίου Όρους

Στον Αρχιεπ. Αθηνών οι νέοι φοιτητές από το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΙΑΑΘ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου- Η ατζέντα της νέας χρονιάς

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων