23/08/2019 23/08/2019 Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης Βίντεο- Φωτό: Γιώργος Φερδής θεολόγος δημοσιογράφος ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ “Οικονομία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ασφάλεια”: Οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής “απασχόλησαν” σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, την υπουργό Παιδείας, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και με την επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”....
23 Αυγούστου, 2019 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 16:05

“Οικονομία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ασφάλεια” στην σημερινή ατζέντα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών – Όλες οι συναντήσεις

Διαδώστε:
“Οικονομία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ασφάλεια” στην σημερινή ατζέντα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών – Όλες οι συναντήσεις

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Βίντεο- Φωτό: Γιώργος Φερδής θεολόγος δημοσιογράφος

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

“Οικονομία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ασφάλεια”: Οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής “απασχόλησαν” σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, την υπουργό Παιδείας, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και με την επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Με τον υπουργό Οικονομίας

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν νωρίς με την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε και έλαβε την ευλογία του Μακαριώτατου για το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει στον τομέα της Οικονομίας.

Στο υπουργείο Παιδείας

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος μετέβη στο υπουργείο Παιδείας συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιερά Συνόδου. Εκεί τον υποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλαντζής.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε μία καινούργια δημιουργική χρονιά τονίζοντας ότι πραγματοποιούμε ανταποδοτική εθιμοτυπική επίσκεψη, «αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο σε αυτό. Θα ανταλλάξουμε απόψεις για γενικά θέματα και θα καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το χειμώνα και τον καιρό που έρχεται».

Η υπουργός ανέφερε ότι «η συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας πάνω στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της πολιτείας και της Εκκλησίας και με κάθε διάθεση και πρόθεση για μια γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συνεργαστούμε σε βάθος τον καιρό που θα ακολουθήσει».

 

Με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Λίγο πριν από τις 14.00 έφθασε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

«Ήθελα με την ανάληψη των καθηκόντων μου να έρθω να πάρω την ευλογία σας» δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

 

Με την Γιάννα Αγγελοπούλου

Μισή ώρα αργότερα το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής πέρασε η επικεφαλής της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”. κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα αποτελεί την απαρχή μίας στενής συνεργασίας η οποία και θα αναδείξει την κομβική συνεισφορά της εκκλησίας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«σε αυτό τον αγώνα αλλά και στον αγώνα για την διατήρηση της γλώσσας και της εθνικής μας ταυτότητας η εκκλησία έθεσε την ανεξίτηλη σφραγίδα της» τόνισε η κ. Αγγελοπούλου υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των Ελλήνων ώστε να επανασυστηθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο κόσμο το 2021 ο αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνάντηση και πρότεινε στην κυρία Αγγελοπούλου να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ώστε σε πνεύμα συνεργασίας να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών – Οι ευλογίες νωρίτερα στον υπ. Οικονομίας και οι άλλες σημαντικές συναντήσεις

Στην Αρχιεπισκοπή ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Οικονομικών

Σημαντικές συναντήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών- Οι νέες προκλήσεις και τα θέματα στο τραπέζι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων