13/09/2019 13/09/2019     Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κυψέλης (Καυκάσου & Λαζαράδων 2) χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.     Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχτηκαν στον αύλειο χώρο του εν λόγω ναού οι εφημέριοί του,...
13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2019 - 21:06

Στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κυψέλης ο Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κυψέλης ο Αρχιεπίσκοπος
    Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κυψέλης (Καυκάσου & Λαζαράδων 2) χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
    Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχτηκαν στον αύλειο χώρο του εν λόγω ναού οι εφημέριοί του, άλλοι κληρικοί που διακονούν σε ναούς της ευρύτερης περιοχής αλλά και πλήθος κόσμου.
     Τον Θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους πανηγυρίζουμε την ημέρα του Σταύρου τονίζοντας ότι “Ο Κύριος νίκησε το θάνατο. Ο σατανάς πριν έρθει ο Χριστός όσοι πεθαίναν τους πήγαινε στον άδη και θέλησε με τον ίδιο τρόπο να παγιδεύσει και τον Κύριο. Ο Κύριος όμως επί του Σταύρου έφερε το φως, ο Τίμιος Σταυρός διέρρηξε το χρέος των αμαρτιών”.
Επίσης ο π. Βαρνάβας έκανε αναφορά στη σημερινή εποχή και στις δυσκολίες των ημερών τονίζοντας μάλιστα ότι σήμερα όσο πονούν οι άνθρωποι πονάει και ο Χριστός, όσο υποφέρουν υποφέρει κι εκείνος μαζί τους, όσο δοκιμάζονται συμμετέχει και αυτός στις δοκιμασίες τους, ενώ κατέληξε λέγοντας, “Να στεκόμαστε με αγάπη δίπλα στις δοκιμασίες των ανθρώπων και να δείξουμε ειλικρινή ανθρωπιά”.
       Λίγο πριν το πέρας του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του ναού π. Μιχαήλ Ζωντήρος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ως δώρο ένα γλυπτό με δύο χέρια ενωμένα.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κατάνυξη που επικράτησε στο χώρο σήμερα και τόνισε ότι ο Σταυρός μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες τις καθημερινές και να προχωράμε μπροστά. Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα για το συμβολικό αυτό δώρο, υπογραμμίζοντας πως “Σε μία εποχή που έχουμε πολλά προβλήματα από πολλές πλευρές η ζωή κερδίζεται μόνο όταν το ένα χέρι αγκαλιάζει το άλλο. Αυτό λείπει από τον τόπο μας και αυτό χρειαζόμαστε. Αυτά τα πέτρινα χρόνια που διανύουμε η Εκκλησία μπόρεσε να βοηθήσει τον άνθρωπο και έφτασε στο σημείο να σιτίζει καθημερινά 53000 ανθρώπους” όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε, “Και αυτές οι μερίδες βγήκαν απο την καρδιά των ανθρώπων, απο την υλική προσφορά και τον εθελοντισμό”.
Ευχήθηκε επίσης υγεία, δύναμη, κουράγιο και υπομονή διότι αυτό είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο.
Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής- Θεολόγος- Δημοσιογράφος 
  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων