30/06/2019 30/06/2019 Στο Τάμα προς την Παναγία του ναυάρχου της Επαναστάσεως του 1821, υπουργού και πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κανάρη και της συζύγου του Δέσποινας, στον πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη λειτούργησε σήμερα και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών. Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο κήρυγμα του στα γνωρίσματα των...
30 Ιουνίου, 2019 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 16:00

Στον Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Κανάρη ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Κανάρη ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στο Τάμα προς την Παναγία του ναυάρχου της Επαναστάσεως του 1821, υπουργού και πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κανάρη και της συζύγου του Δέσποινας, στον πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη λειτούργησε σήμερα και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο κήρυγμα του στα γνωρίσματα των Αγίων Αποστόλων κάνοντας αναγωγές στα χαρακτηριστικά της αποστολικότητας στο σήμερα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Νικολάκης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στο πανηγύρι του ιερού αυτού Παρεκκλησίου της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, της οποίας τυγχάνει Προϊστάμενος και παρουσίασε την σπουδαία ιστορία αυτού του Ναού που έκτισε ο ήρωας Κωνσταντίνος Κανάρης.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πασης Ελλάδος Ιερώνυμο αλλά και τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών για την μέριμνα τους για την ενορία αλλα και ειδικά για την διάσωση και εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου της Ενορίας, της Στέγης του Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, ιδιαίτερα δε για την δρομολόγηση της αναβάθμισης της Στέγης Γερόντων με σύγχρονο νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τον π. Φιλόθεο και τον συνεχάρη και αυτόν και όλους τους συνεργάτες του για την σπουδαία πνευματική τους εργασία στην Ενορία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων