12/09/2023 12/09/2023 Έκκληση να ενισχυθεί η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας απευθύνουν Ιερές Μητροπόλεις των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν μετά την θεομηνία που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στην Θεσσαλία. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές παραμένει απελπιστική ενώ άνθρωποι φιλοξενούνται σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί σε σχολεία και δημόσια κτήρια. Από την πρώτη...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 14:04

Θεσσαλία: Έκκληση από την Εκκλησία για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς – Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε

Διαδώστε:
Θεσσαλία: Έκκληση από την Εκκλησία για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς – Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε

Έκκληση να ενισχυθεί η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας απευθύνουν Ιερές Μητροπόλεις των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν μετά την θεομηνία που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στην Θεσσαλία.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές παραμένει απελπιστική ενώ άνθρωποι φιλοξενούνται σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί σε σχολεία και δημόσια κτήρια. Από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία, αφουγκραζόμενη την δύσκολη κατάσταση και ανταποκρινόμενη στην αποστολή και στην εντολή του Κυρίου για συμπαράσταση στον πλησίον και τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, με κάθε μέσο συνδράμει έτσι ώστε οι πληγέντες να εξασφαλίσουν τροφή και πόσιμο νερό.

Οι Ποιμενάρχες βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό κλήρου και λαού ενώ με συντονισμένες προσπάθειες και τη συνδρομή εθελοντών γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε όσους το έχουν ανάγκη. Δύσκολη είναι οι κατάσταση και σε Εκκλησίες στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα καθώς το νερό της βροχής που μπήκε σε αυτές έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

Οι μέρες περνούν μετά τις φονικές πλημμύρες και η επόμενη ημέρα βρίσκει τις περιοχές να μετρούν  τις πληγές τους και τους κατοίκους να μην έχουν απαραίτητα πράγματα για την καθημερινότητά τους. Για το σκοπό αυτό Ιερές Μητροπόλεις κάνουν έκκληση η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας να συνεχιστεί ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου, όποιος το επιθυμεί, να συνδράμει με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση των πλημμυροπαθών.

Δείτε επίσης: Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Παράλληλα, Ιερές Μητροπόλεις από όλη την Ελλάδα έχουν απευθύνει κάλεσμα για ενίσχυση των προσπαθειών τους στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κινητοποίησε την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” για την αποστολή βοήθειας, τόνισε χθες από το Δήλεσι πως η Εκκλησία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει.

Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος: “Το λίγο των πολλών, γίνεται πολύ και αυξάνει”

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού έδωσε στη δημοσιότητα τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίος μπορούν να καταθέσουν ποσά υπέρ των πλημμυροπαθών όσοι το επιθυμούν υπογραμμίζοντας ότι “το λίγο των πολλών, γίνεται πολύ και αυξάνει!”

“Και η πιο μικρή χρηματική δωρεά, είναι σημαντική, για την αγορά συγκεκριμένων ειδών που κρίνονται άμεσα, απολύτως αναγκαία (τρόφιμα, βρεφικό γάλα, πάνες, κλινοσκεπάσματα, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά) ώστε να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες επιτακτικές ανάγκες οικογενειών που επλήγησαν από τις πλημμύρες”, σημειώνει.

Παρακαλούμε πολύ, να κατατίθενται στους εξής λογαριασμούς:

Τράπεζα: EUROBANK
IBAN: GR3402601590000830200140973
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ – ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
και
IBAN: GR8002601590000890200155759
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR0701102020000020229608771
Δικαιούχος: ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
Τράπεζα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR4001715760006576102090064
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Σχετικά με όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις δράσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία Daniel μίλησε στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Νέα έκκληση από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Νέα έκκληση για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το δοκιμαζόμενο λαό της Επαρχίας Τρικάλων από τις πλημύρες απευθύνει με Εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος: 

“Ὡς Ἐπίσκοπος καὶ Μητροπολίτης τῆς πληγείσης Πόλεως τῶν Τρικάλων, ἀλλὰ καὶ τῆς εὐρυτέρας περιοχῆς ἀπευθύνω ἔκκληση πρὸς ὅλους γιὰ τὴν ἐνίσχυση τῆς ἀνθρωπιστικῆς δράσης τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας σὲ τούτη τὴν ἔκτακτη ἀνάγκη προσφέροντας εἴδη πρώτης ἀνάγκης γιὰ τοὺς πλημμυροπαθείς ἀδελφούς μας.

Εἴδη ὅπως:

πλαστικά πιάτα, ποτήρια, κουταλάκια, πιρούνια, σκεύη μιᾶς χρήσεως,

γιά τὰ παιδιὰ κρουασάν, μπισκότα, σοκοφρέτες, σνακς κ.ἄ.

εἴδη προσωπικῆς ὑγιεινῆς ὅπως σαπούνια, ὑγρά μαντήλια, χαρτιά ὑγείας καὶ κουζίνας κλπ.,

εἴδη καθαρισμοῦ & ἀπολύμανσης οἰκιῶν,

ὑποδήματα-παντόφλες σὲ καλὴ καταστάση

τρόφιμα ὅπως: ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, ὄσπρια, γάλατα μακρᾶς διαρκείας καὶ συμπυκνωμένα, ντοματοπελτές κλπ.

Θὰ συγκεντρώνονται στὰ Πνευματικὰ Κέντρα τῶν Ἐνοριῶν:

Ἁγίου Στεφάνου,

Ἁγίου Ἀθανασίου Μπάρας,

Ἁγίου Κοσμᾶ,

Ζωοδόχου Πηγῆς Σαραγίων καὶ

Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης

τὶς πρωινές ὥρες ἀπὸ 8:00 π.μ. ἔως 11:00 π.μ., καὶ τὶς ἀπογευματινὲς ὥρες ἀπὸ 6:00 μ.μ. ἔως 7:30 μ.μ..

Παρακαλῶ νά προσφέρετε στό συσσίτιο τῆς Μητροπόλεως στό Ναὸ τῆς Παναγίας Φανερωμένης κρέας: ὅπως μπούτια κοτόπουλο, κιμά, μοσχάρι, μπριζόλες χοιρινές, γιά νά ἔχουμε νά μαγειρέψουμε γιά τοὺς δοκιμαζομένους ἀδελφοὺς μας ὥστε οἱ ἐθέλοντες νά τὰ προσφέρουν.

Ὅσοι ἱερεῖς ἔχετε ἀνάγκη γιά φαγητὸ γιά τοὺς ἐνορίτες σας καὶ γιά τρόφιμα νά ἐπικοινωνήσετε μὲ τὸν π. Ἐφραὶμ Γιαννάκο, μὲ τὸν π. Ἀλέξιο ἤ τὸν π. Λάμπρο Κολώνα.

Πολλοὶ ἀδελφοὶ μας ζητοῦν τραπεζικὸ λογαριασμὸ γιά τὴν κατάθεση ποσῶν ὑπὲρ τῶν πλημμυροπαθὼν ἀδελφῶν μας. Σᾶς γνωρίζουμε ὅτι χρηματικὲς δωρεὲς γιά τὴν ἀγορὰ συγκεκριμένων εἰδῶν (τροφίμων, κρεάτων τὰ ὁποῖα μαγειρεύουμε στό ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ», εἰδῶν ἀτομικῆς ὑγιεινῆς ) κατατίθενται στούς ἑξῆς λογαριασμοὺς :

Τράπεζα: EUROBANK: IBAN: GR6902602330000100201542825

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΙΒΑΝ: GR7701104770000047729600875

Τὴν ἐπίσημη ἀποδείξῃ θὰ τὴν ζητήσετε ἀπὸ τὸν π. Λαμπρὸ Κολώνα στά Γραφεία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἀφοῦ προσκομίσετε τὸ ἐνημερωτικὸ σημείωμα (ἀπόκομμα) τῆς τραπέζας πού καταθέσατε τὰ χρήματα”.

Διαβάστε επίσης: Χαοτική η κατάσταση σε εκκλησίες των Τρικάλων – Στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται η προσφορά από Ενορίες της Λάρισας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου προς τις πλημμυρισμένες ενορίες η οποίες χτυπήθηκαν από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Η Ιερά Μητρόπολη έδωσε στη δημοσιότητα τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίος μπορούν να καταθέσουν ποσά υπέρ των πλημμυροπαθών όσοι το επιθυμούν. 

Χρηματικές δωρεές για την αγορά συγκεκριμένων ειδών (νερού, κλινοσκεπασμάτων, ειδών ατομικής υγιεινής και χλωρίνης) κατατίθενται στους εξής λογαριασμούς:

Τράπεζα: EUROBANK
IBAN: GR0902602170000380101971473
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR3701103970000039720457884
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR6701712550006255147578474
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τράπεζα: ALPHA BANK
IBAN: GR2001403030303002002009804
Δικαιούχος: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η Μητρόπολη Λαρίσης στις φωτογραφίες που δημοσίευσε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους νέους οι οποίοι βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή για να συνδράμουν στην καλύτερη και ταχύτερη παρασκευή δεμάτων που θα αποσταλούν στους συνανθρώπους τους.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλία: Αποκαλύπτεται η καταστροφή – Κατέρρευσε η γέφυρα στα Τέμπη – Οι “πληγωμένοι” Ναοί

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων