12/09/2023 12/09/2023 Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε ναούς του Θεσσαλικού κάμπου με τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομο να επισκέπτεται εκκλησίες οι οποίες βρίσκονται πλέον μέσα στην λάσπη μετά το πέρασμα της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Συνεχίζονται οι “μεγάλες ώρες” για την περιοχή της Θεσσαλίας με την Πυροσβεστική, τα συνεργεία...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 9:15

Χαοτική η κατάσταση σε εκκλησίες των Τρικάλων – Στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Χαοτική η κατάσταση σε εκκλησίες των Τρικάλων – Στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε ναούς του Θεσσαλικού κάμπου με τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομο να επισκέπτεται εκκλησίες οι οποίες βρίσκονται πλέον μέσα στην λάσπη μετά το πέρασμα της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Συνεχίζονται οι “μεγάλες ώρες” για την περιοχή της Θεσσαλίας με την Πυροσβεστική, τα συνεργεία της πολιτείας και τους εθελοντές να προσπαθούν με κάθε μέσο να ολοκληρώσουν το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η φοβερή νεροποντή της κακοκαιρίας Daniel η οποία βύθισε στην κυριολεξία πόλεις και χωριά στην Θεσσαλία.

Χθες το πρώτο κουδούνι χτύπησε για τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων της χώρας εκτός από αυτά της Θεσσαλίας τα οποία, αν και εφόσον αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα, θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η στήριξη των πλημμυροπαθών από την Εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο να  τονίζει χθες από το Δήλεσι πως η Εκκλησία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει. Ιερές Μητροπόλεις έχουν ξεκινήσει πανστρατιά στήριξης ζητώντας από τις τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και νερά προκειμένου να αποσταλούν άμεσα για την ανακούφιση των ανθρώπων που μέσα σε λίγες ώρες βροχής έχασαν τα πάντα.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλία: Αποκαλύπτεται η καταστροφή – Κατέρρευσε η γέφυρα στα Τέμπη – Οι “πληγωμένοι” Ναοί

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Μητροπολίτης Τρίκκης

Την ίδια ώρα Μητροπολίτες των περιοχών που επλήγησαν βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους κληρικούς τους καθώς και με τις τοπικές αρχές για τον συντονισμό του έργου. Η βοήθεια όμως δεν σταματά εκεί καθώς οι ίδιοι επισκέπτονται τους πληγέντες δίνοντας τους κουράγιο και παρηγοριά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ανύσταχτο παραμένει το ενδιαφέρον του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου για τους δύσμοιρους πλημμυροπαθείς των διοικητικών ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη αφ’ ης στιγμής έπληξε βαρύτατα η θεομηνία την περιοχή, ο κ. Χρυσόστομος δεν πήρε, κατά το κοινώς λεγόμενον, ανάσα! Συγκλονισμένος από την ανείπωτη καταστροφή, μεταβαίνει καθημερινώς, μαζί με τους ακαταπόνητους συνεργάτες του, σε διάφορα σημεία του Νομού για να στηρίξει εμπράκτως, να βοηθήσει ουσιαστικώς, να συνδράμει αποφασιστικώς, να τονώσει πνευματικώς. Έτσι όπως ακριβώς πρέπει να κινείται και να πράττει ο Ποιμήν για το (δοκιμαζόμενο, εν προκειμένω) ποίμνιό του.

Αυτοψία σε εκκλησίες

Χθες, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε (και) στο Γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, που λειτουργεί, πλέον, ως Χώρος Υποδοχής Απεγκλωβισμένων Πλημμυροπαθών.

Η κακοκαιρία “Daniel” στο… τρομακτικό πέρασμά της δεν έκανε εξαιρέσεις. Άγγιξε τα πάντα. Οι εικόνες είναι από τον Ιερούς Ναούς όπου επικρατεί το απόλυτο χάος. Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη για να δει, ιδίοις όμμασι, το μέγεθος της καταστροφής. Οι επισκέψεις του σε εκκλησίες του Νομού που υπέστησαν πλήγμα από την πρόσφατη θεομηνία, θα συνεχισθούν.

Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης επισκέφθηκε τους γέροντες και τις γερόντισσες του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως για να ενισχύσει το πεσμένο ηθικό τους, λόγω των όσων θλιβερών προηγήθηκαν. Προσέφερε μια πολύ ζεστή αγκαλιά και τους ανακούφισε πραγματικά.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις επισκέψεις ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος έχει κάνει έκκληση να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προσφέροντας είδη πρώτης ανάγης: “Απευθύνω δε έκκληση προς όλους για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης της Τοπικής μας Εκκλησίας σε τούτη την έκτακτη ανάγκη προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας. Είδη όπως: πλαστικά σκεύη μίας χρήσεωςείδη προσωπικής υγιεινής όπως σαπούνια, υγρά μαντήλια, χαρτιά υγείας και κουζίνας κλπ., και τρόφιμα όπως: ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, όσπρια, γάλατα μακράς διαρκείας και συμπυκνωμένα, ντοματοπελτές κλπ. θα συγκεντρώνονται στα Πνευματικά Κέντρα των Ενοριών: Αγίου Στεφάνου, Αγίου Αθανασίου Μπάρας, Αγίου Κοσμά, Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τις πρωινές ώρες από 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., και τις απογευματινές ώρες από 6:00 μ.μ. έως 7:30 μ.μ..” (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Διαβάστε επίσης:

Επέστρεψαν οι γέροντες στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης στα Μεγάλα Καλύβια

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας

Με τρακτέρ μετέβη ο Μητροπολίτης Τρίκκης κοντά στους πλημμυροπαθείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια από τον Μητροπολίτη Τρίκκης – Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλευρό των πλημμυροπαθών σε Βόλο και Καρδίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων