13/02/2024 13/02/2024 Το βράδυ της Δευτέρας τελέστηκε Πανηγυρική Αγρυπνία ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού. Μαζί με τον Γέροντα συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Mητροπόλεως π. Ισαάκ, πατέρες από την Μονή Βατοπαιδίου και οι πατέρες της Μητροπόλεως. Σε όλη τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας η οποία...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2024 - 14:42

Η Λεμεσός αγρύπνησε ενώπιον της Αγίας Ζώνης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Λεμεσός αγρύπνησε ενώπιον της Αγίας Ζώνης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το βράδυ της Δευτέρας τελέστηκε Πανηγυρική Αγρυπνία ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού. Μαζί με τον Γέροντα συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Mητροπόλεως π. Ισαάκ, πατέρες από την Μονή Βατοπαιδίου και οι πατέρες της Μητροπόλεως.

Σε όλη τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας η οποία διήρκησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Η τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024. Ο ναός θα είναι ανοικτός από η ώρα 6.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 20:30 το βράδυ θα τελούνται ιερές αγρυπνίες.

Παρακολουθήστε σε επανάληψη την Πανηγυρική Αγρυπνία Αγίας Ζώνης την οποία μετέδωσε ζωντανά το ope.gr

Στην Αγρυπνία τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε ο πρωτοψάλτης του μητροπολιτικού ναού Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Λιάκος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, τα θαύματα τα οποία αυτή επιτελεί και την μεγάλη ευλογία που έχουν οι πιστοί όταν την προσκυνούν.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 25 ετών Αρχιερατείας του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Λεμεσός υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Παναγίας μετά το Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Λεμεσού Αθανάσιος: “Μετά από 34 χρόνια η πόλη μας υποδέχεται ξανά την Αγία Ζώνη” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τ. πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Ζώνη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων