11/02/2024 12/02/2024 Αποστολή Κύπρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης Με τιμές και λαμπρότητα όπως αρμόζουν στην Υπεραγία Θεοτόκο υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Λεμεσός την Αγία Ζώνη, το Ιερό κειμήλιο της Παναγίας μας από την επίγειο ζωή της. Δείτε ένα απόσπασμα από την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Λεμεσό:  Το θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαδίου Γέροντας...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 23:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2024 - 7:12

Η Λεμεσός υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Παναγίας μετά το Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Λεμεσός υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Παναγίας μετά το Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Αποστολή Κύπρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Με τιμές και λαμπρότητα όπως αρμόζουν στην Υπεραγία Θεοτόκο υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Λεμεσός την Αγία Ζώνη, το Ιερό κειμήλιο της Παναγίας μας από την επίγειο ζωή της.

Δείτε ένα απόσπασμα από την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Λεμεσό:

Το θεομητορικό κειμήλιο κόμισε ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαδίου Γέροντας Εφραίμ και το υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος .

Δείτε την προσφώνηση του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου και την αντιφώνηση του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ:

Χιλιάδες κόσμου στους κεντρικούς δρόμους αλλά έξω και μέσα από το ναό υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη ενώ οι μπάντες του Δήμου προπορευόταν της πομπής.

34 χρόνια πριν φέραμε την Αγία ζώνη στην πόλη μας πάλι, τόνισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος στην προσφώνηση του και αναφέρθηκε στο ότι ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός τότε έμεινε έκθαμβος από την αγάπη του λαού στην Παναγία μας.

«Σας ευχαριστώ γέροντα Εφραίμ» τόνισε, «για την μεγάλη ευλογία που μας δώσατε σήμερα και πρέπει να πούμε, σημείωσε, ότι ουδέποτε η Μονή σας δεν είχε οικονομικό όφελος από τέτοιες τελετές.

Η Χάρη της Παναγίας μας είναι τόσο μεγάλη στην πόλη μας με την έλευση της Αγίας Ζώνης και η παρουσία σας αυτές τις μέρες θα είναι αιτία πνευματικής αναψυχής!»

Ο Γέροντας Εφραίμ ωστόσο στην αντιφώνησή του τόνισε ότι «Η τιμία ζώνη της Παναγίας που πήρε στα χέρια της η Αγία Θεοτόκος και την έπλεξε η ίδια με τρίχες καμήλας είναι ένα μοναδικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της και είδατε κ εσείς Πανιερώτατε την ευωδία της όσες φορές την πήρατε στα χέρια σας»

Ο Γέροντας στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θαύματα που έχει κάνει η Αγία Ζώνη.

       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Τιμίας Ζώνης στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λιτάνευση της Αγίας Ζώνης στο Παραλίμνι (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες πιστοί στην λιτανεία της Αγίας Ζώνης στους δρόμους του Παραλιμνίου

Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι. Μ. Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαοθάλασσα στην Λιτανεία για την Αγία Ζώνη στο Παραλίμνι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τρισαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι.Μ. Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου ενώπιον της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Σκίρτησαν οι καρδιές των Κυπρίων μπροστά στην Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παράκληση και Αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από το Παραλίμνι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολος ο αποχωρισμός από την Αγία Ζώνη για το Παραλίμνι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων