06/10/2021 06/10/2021 Το «Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» συνεχίζει για 2η συνεχή χρονιά τις εκλαϊκευμένες επιστημονικές διαλέξεις, οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύτερο κοινό, προσφέροντας την ευχέρεια για επιμόρφωση και ενημέρωση για ποικίλα θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος. Η νέα σειρά διαλέξεων πραγματοποιείται στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στην Κοινότητα Επισκοπειού, κάθε 3η Τρίτη έκαστου...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 16:24

Νέες επιστημονικές διαλέξεις στο “Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο”

Διαδώστε:
Νέες επιστημονικές διαλέξεις στο “Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο”

Το «Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» συνεχίζει για 2η συνεχή χρονιά τις εκλαϊκευμένες επιστημονικές διαλέξεις, οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύτερο κοινό, προσφέροντας την ευχέρεια για επιμόρφωση και ενημέρωση για ποικίλα θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος. Η νέα σειρά διαλέξεων πραγματοποιείται στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στην Κοινότητα Επισκοπειού, κάθε 3η Τρίτη έκαστου μήνα στις 19:00.

Ομιλητές είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλη ΔΕΠ ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και καταρτισμένοι ερευνητές/ μελετητές από ερευνητικά κέντρα, επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς και αναλύονται θέματα που άπτονται της επικαιρότητας (π.χ. κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά, υγειονομικά, περιβαλλοντικά, τεχνολογικά), αλλά και του εξειδικευμένου πεδίου, με το οποίο ασχολούνται επιστημονικά.

Όλες οι διαλέξεις του Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου μεταδίδονται σε παγκύπρια κλίμακα από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, στη συχνότητα 97.2. Η διάρκεια κάθε διάλεξης είναι περίπου 45 λεπτά, ενώ ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 20:30. Το κοινό, το οποίο παρακολουθεί με φυσική παρουσία ή ραδιοφωνικά μπορεί να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις ή σχόλια.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, συνεργάζονται τόσο για την προετοιμασία του προγράμματος όσο και για την προβολή του. Σχετικές ανακοινώσεις Τύπου προωθούνται στα ΜΜΕ πριν και μετά από κάθε διάλεξη με ορισμένες επιπρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά το πραγματευόμενο θέμα για ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.

Κατά την Τελετή Λήξης κάθε έτους απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσα άτομα έχουν παρακολουθήσει ολόκληρη τη σειρά διαλέξεων με φυσική παρουσία.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα διαλέξεων:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων