19/09/2021 19/09/2021 Την Κυριακή μετά την Ύψωση, 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη Αρχιερατικού Συλλείτουργου μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπας στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας στο Παλαιομέτοχο, συμπαραστατούμενοι υπό των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών Θεοτόκη Φαίδωνος, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, και Βαρνάβα Χρυσάνθου, του Οικονόμου Αγησίλαου Φιλή, του Αρχιδιακόνου π. Ραφαήλ...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 21:14

Ο Σουηδίας Κλεόπας στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Ο Σουηδίας Κλεόπας στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Την Κυριακή μετά την Ύψωση, 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη Αρχιερατικού Συλλείτουργου μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπας στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας στο Παλαιομέτοχο, συμπαραστατούμενοι υπό των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών Θεοτόκη Φαίδωνος, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, και Βαρνάβα Χρυσάνθου, του Οικονόμου Αγησίλαου Φιλή, του Αρχιδιακόνου π. Ραφαήλ Μισιαούλη και του Ιεροδιακόνου Αρσενίου Αθανασίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα μνημόσυνα των ηρώων του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955 – 1959 Ανδρέα Παναγίδη, Μιχαήλ Κουτσόφτα και Στυλιανού Μαυρομμάτη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο επιμνημόσυνος λόγος από τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο και ακολούθως εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου, στις προτομές των ηρώων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Τόσο στο Μνημόσυνο όσο και στο τρισάγιο και στην κατάθεση στεφάνων στις προτομές παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, η βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Σάβια Ορφανίδου, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου, οι εκπρόσωποι του Αρχηγού της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, οι Κοινοτάρχες Παλαιομετόχου, Αγίων Τριμιθιάς και Μάμμαρι, τοπικοί φορείς και άλλα οργανωμένα σύνολα.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων