14/11/2023 14/11/2023 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, έως και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 – ώρα 10:00 , η Χαριτόβρυτος, Θαυματουργός, Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, με αναλλοίωτο το αριστερό ωτίο του (δεξιό κατά την εικονογραφία ), που...
Ενορίες : Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών
14 Νοεμβρίου, 2023 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 9:06

Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Xρυσοστόμου

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Xρυσοστόμου

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, έως και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 – ώρα 10:00 , η Χαριτόβρυτος, Θαυματουργός, Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, με αναλλοίωτο το αριστερό ωτίο του (δεξιό κατά την εικονογραφία ), που αποθυσαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, τίθεται σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Ο Αιδαισιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικόλαου, θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, συλλειτούργησε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στην Ιερά Αγρυπνία, ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Το αναλόγιο διηκόνησε ” Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία ” (ΕΛ.ΒΥ.Χ), υπό την διεύθυνση του δρ. Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Οι 250 εθελοντές, συμπαραστατούμενοι από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, διευκολύνουν του πιστούς, καθ΄ όλη την διάρκεια του Ιερού Προσκυνήματος.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο. Τελούνται καθημερινά, Θεία Λειτουργία στις 07: 00, Ιερές Ακολουθίες και στις 21: 30 Ιερά Αγρυπνία.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To ope.gr στην ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: Ευλογία για την Αθήνα να τιμά τον Ιερό Χρυσόστομο με την έλευση της Τιμίας Κάρας

Ο Επίσκοπος Ταλαντίου Επιφάνιος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου

Η Αθήνα τιμά τον Ιερό Χρυσόστομο για πρώτη φορά με την παρουσία της Τιμίας Κάρας του (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων